Mediju nozīme lauku teritorijā: Mērsraga novada gadījuma izpēte - Brāle, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Mediju nozīme lauku teritorijā: Mērsraga novada gadījuma izpēte” tiek aplūkots kāds ir mediju patēriņš lauku teritorijā, kāda ir informācijas pieejamība lauku teritorijā un vai mediju patēriņš ietekmē iedzīvotāju līdzdalību. Darbā teorētiskajā daļā definēts lauku teritorijas jēdziens, kā arī apskatīta demokrātiskās līdzdalības teorija un sociālā kapitāla teorija. Esošās situācijas novērtēšanai, kā viena no metodēm empīriskajā pētījumā izmantota Mērsraga novada dažādu iedzīvotāju grupu aptauja. Izpētīts kādi ir mediju lietošanas paradumi lauku teritorijā. Atslēgvārdi: lauku teritorija, lauku teritorijas iedzīvotāji, mediji, mediju izmantošana, iedzīvotāju demokrātiskā līdzdalība, sociālā kapitāla teorija.

Bachelor thesis "Media role in rural areas: a case study of Mērsrags district” discusses what is the media consumption in rural areas, the availability of information in rural areas and tries to find out if media affects participation. The theoretical part defines the concept of the rural area as well presents the theory of democratic participation and social capital theory. In order to assess the situation one of the methods used in the empirical study is survey of different groups of inhabitants living in Mērsrags area. Keywords: rural area, rural population, the media, media consumption, democratic participation, social capital theory.
Media role in rural area: a case study of Mērsrags district
Keywords: Komunikācijas zinātne