Ģimenēm ar bērniem draudzīgas pilsētas attīstības plānošana: Jūrmalas pilsētas piemērs - Ezeriete, Arta (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba mērķis ir noskaidrot kvalitatīvas publiskās ārtelpas veidošanas elementus un principus, kas atbilst vienas iedzīvotāju grupas – ģimenes ar bērniem – vajadzībām un interesēm un veicina iedzīvotāju grupas mobilitāti un dzīvošanu pilsētās, kā arī izstrādāt uz materiāliem un metodēm balstītas vadlīnijas ģimenēm draudzīgu pilsētu pieejas ieviešanai pašvaldības attīstības plānošanas praksē. Autore darba izstrādei izmanto teorētiskās literatūras analīzi un aptaujas metodi. Darbā iegūtie rezultāti apkopoti vadlīnijās, kuru mērķis ir veicināt ģimenēm ar bērniem draudzīgas pilsētvides attīstību.

The objective of this Master thesis is to find out the elements and principles of creating a high-quality public outdoor space, promoting mobility and living in cities that meet the needs and interests of one population group - families with children and . The aim of this thesis is to develop material-based guidelines for municipalities and professionals in order tosupport family-friendly urban development. The author uses analysis of theoretical literature and the survey method to develop this thesis.. The results obtained in the work are summarized in guidelines aimed at promoting the development of a child-friendly urban environment for families.
Urban development planning for families with children: the case of Jurmala city
Keywords: Arhitektūra; ģimenēm ar bērniem draudzīga pilsēta; bērnu neatkarīga mobilitāte; attīstības plānošana; pašvaldības; vadlīnijas