Mobilo tīmekļu saskarņu lietojamības optimizācija - Ābele, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā ir apskatīta mobilo ierīču programmatūras lietojamība, jo mūsdienās strauji pieaug tīmekļa lietošana viedtālruņos. Ir svarīgi veidot tādu programmatūru, kuru lietotājam ir ērti izmantot savā ikdienā. Bakalaura darba ietvaros tiks apzināta lietojamības definīcija un tās raksturojošie principi. Tapāt tiks veikta Latvijas tīmekļa vietņu un lietotņu lietojamības testēšana, balstoties uz galvenajām labas lietojamības iezīmēm. Izstrādājot pētījumu, tika noskaidrotas galvenās lietojamības problēmas un tendences, kas novērotās Latvijā. Kā arī tika veikta iegūto testu analīze, kuras rezultātā situācija Latvijā tiek vērtēta, kā apmierinoša.

In Bachelor's work is accessed the usability of software for mobile devices, because today's fast-growing use of smartphones. It is important to develop the software that the user is comfortable to use everyday. Bachelor thesis will deliberate usability definition and characterizing principles. Will also be usability tested Latvian web sites and applications, based on the key features of good usability. Of the research revealed the major usability problems and trends observed in Latvian. As well as the resulting test was carried out the analysis which led to the situation in Latvian is assessed as satisfactory.
Optimization of the usability of mobile web interfaces
Keywords: Datorzinātne