A/s Latvijas dzelzceļš finanšu analīze - Brauna, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Transporta un uzglabāšanas nozares vadošais uzņēmums- koncerns Latvijas dzelzceļš, nodarbina 11600 darbinieku un ir lielākais sociālā un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs valsts budžetā, ietekmējot valsts finansiālo un sociālo sektoru. Bakalaura darba mērķis ir uz koncerna Latvijas dzelzceļš finanšu analīzes, kā arī nozares finanšu rādītāju un konkurentu analīzes bāzes izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Autore veiks pētījumu un analizēs koncerna Latvijas dzelzceļš finanses, salīdzinās koncerna rādītājus ar nozares vidējiem rādītājiem un ar Lietuvas konkurentu - Lietuvos gelažinkeliai. Uz analīzes pamata izstrādās priekšlikumus koncerna finansiālā stāvokļa uzlabošanai. No bakalaura darbā iegūtajiem rezultātiem var secināt, ka uzņēmums ir pārāk atkarīgs no aizņemtā kapitāla, kas nākotnē var radīt finansiālas problēmas. Atslēgas vārdi:transports un uzglabāšana naudas plūsmas analīze, horizontālā un vertikālā finanšu analīze,nozares vidējie rādītāji.

Koncern Latvijas dzelzcels is leading company in transport and storage industry, which employs 11 600 people and is the largest social and personal income tax payer in the state budget, influencing state financial and social sectors. The purpose of the bachelor is to develop proposals to improve financial state based on koncern Latvijas dzelzcels financial analysis, industry financial ratios and competitor analysis. The author will research and analysis koncern Latvijas dzelzcels finances, as well as compare koncern ratios with industry averages and the competitor Lithuania- Lietuvos gelažinkeliai. On the basis of analysis work out proposals for the koncern to improve financial situation. From the obtained results of bachelor it can be concluded that the company is too dependent from borrowed capital which may lead to financial problems for the company. Keywords:transport and storage industry,cash flow analysis, horizontal and vertical financial analysis,industry financial ratios.
Financial analyses of the concern Latvijas dzelzceļš
Keywords: Ekonomika