Interešu izglītības pedagogu un vecāku sadarbība skolēnu fiziskās aktivitātes veicināšanai - Kukule, Liene (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba autors Liene Kukule. Maģistra darba nosaukums “Interešu izglītības pedagogu un vecāku sadarbība skolēnu fiziskās aktivitātes veicināšana”. Maģistra darba teorētiskās nodaļās analizētas teorētiskās atziņas par fizisko attīstību, kā vienu no valsts labklājības radītājiem. Skolēnu, bērnu, pusaudžu fizisko attīstību un veselības stāvokli atspoguļo ķermeņa stājas pētījumi. Analizēta interešu izglītības sistēma, tās normatīvais regulējums. Meklētas atbildes uz sadarbības un komunikācijas pilnveides iespējām sākumskolas skolēnu fiziskās aktivitātes veicināšanai. Lai veidotos normāla stāja un interese par fiziskajām aktivitātēm, nepieciešama motivācija, kā arī vecāku un sabiedrības interese par bērna veselību. Jāmeklē risinājumi par dažādu sadarbības formu un komunikācijas iespēju izmantošana sporta interešu izglītības pulciņos, kā arī jāmeklē risinājumi atbildības jomu sadalē starp vecākiem un pedagogiem, kas rosinātu uz sadarbību. Atslēgas vārdi: interešu izglītība, sadarbība, vecāki, skolotāji (treneri), skolēni, atbildība, vietējā kopiena, gadījuma pētījums.

Masters Thesis author is Liene Kukule. Masters Thesis title " The Cooperation Between Interest Education Teachers and Parents to Promote Students' Physical Activity." Masters theoretical chapters analyses the theoretical aspects of physical development as one of the creators of the welfare state and that the physical development and health status of schoolchildren, children and adolescents reflects on the body posture data. Practical chapters includes an analysis of the interest education system and its regulatory framework. Searching for answers on how to improve and develop cooperation and communication to provide better opportunities to promote physical activities for primary school students. To show the need for motivation, as well as the need for parents and the public to be interested in children’s health in order to form a normal posture and an interest in physical activity. To seek solutions to improve cooperation and communication options within afterschool sports education activities, as well as seeking solutions to encourage the distribution of responsibilities between parents and teachers. Keywords: interest education, cooperation, parents, teachers (coaches), the students, the responsibility of the local community, case study.
The Cooperation Between Interest Education Teachers and Parents to Promote Students' Physical Activity
Keywords: Pedagoģija; interešu izglītība; sadarbība; vecāki, skolotāji (treneri), skolēni; atbildība; vietējā kopiena