Pašizaugsmes dienasgrāmatas vizuāli stilistiskie aspekti - Bergmane, Kitija (Latvijas Universitāte, 2023)
Diplomdarba tēma ir ‘’Pašizaugsmes plānotāju dizaina vizuāli stilistiskie aspekti’’. Balstoties uz teorētiskās un empīriskās daļas pētījumu, darba mērķis ir izveidot pašizaugsmes plānotāju, kas balstīts uz pētījumā iegūto informāciju par plānotāju dizaina stilistikas iezīmēm un aspektiem. Teorētiskajā daļā tika aprakstīts par plānotāju pirmsākumiem, par to sākotnējiem līdziniekiem, kā piemēram, almanahiem, The Lady’s Diary un Wanamaker Diary, kas kalpo kā stingrs uzstādījums plānotāju pamata funkcionalitātē vēl tagad. Papildus tika izpētīts kā rakstīšana ir saistīta ar mūsu veselību, kā mentālo, tā fizisko. Lai realizētu darba mērķi, empīriskajā daļā tika analizēti 20 dažādi pašizaugsmes plānotāju dizaini. Analizētie piemēri deva lielu guvumu, lai noskaidrotu galvenās mākslinieciskās un funkcionālās iezīmes pašizaugsmes plānotājos. Bakalaura darba mērķis tika sasniegts – tika izveidots pašizaugsmes plānotājs, izmantojot gan teorētiskajā daļā, gan empīriskajā daļā iegūto un apkopoto informāciju.

The theme of the diploma thesis is ‘’ Visual stylistic aspects of the design of self-growth planner". Based on the research of the theoretical and empirical part, the aim of the work is to create a self-growth planner, which will use the information obtained from the research about stylistic features and aspects of planners. The theoretical part describes the beginnings of planners, such as almanacs, The Lady's Diary and Wanamaker Diary, which serve as a firm setting in the functionality of planners. In addition, in the rheoretical part it is described how writing is related to our health, both mental and physical. In order to achieve the goal, 20 different designs of self-growth planners were analyzed in the empirical part. These analyzed examples were benefitial in clarifying the main artistic and functional features of self-growth planners. The goal of the diploma thesis was achieved – a self-groth planner was created using the information obtained and collected in both the theoretical part and empirical part.
Visual Stylistic Aspects of Self-Growth Diary
Keywords: Mākslas zinātne; plānotājs; pašizaugsme; grafikas dizains; plānotāju dizains