Pirmsskolas vidējā vecumposma bērnu sadarbības prasmju pilnveide veselības un fiziskās aktivitātes mācību jomā āra nodarbībās. - Akmentiņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba temats: Pirmsskolas vidējā vecumposma bērnu sadarbības prasmju pilnveide veselības un fiziskās aktivitātes mācību jomā āra nodarbībās. Darba autore: Ieva Akmentiņa Pētījuma mērķis: teorētiski analizēt un praktiski pētīt bērnu sadarbības prasmju pilnveidošanu veselības un fiziskās aktivitātes jomā āra nodarbībās 3-4 gadus vecu bērnu grupā. Teorētiskā daļā tiek analizēta literatūra par 3-4 gadus vecu bērnu saskarsmes un sadarbības prasmju raksturojumu un pilnveidošanu fiziskās aktivitātēs āra nodarbībās. Empīriskajā daļā raksturotas darba pētījumā izmantotās metodes, ar SVID analīzi novērtēta iestādes āra vides piemērotība fizisko aktivitāšu vadīšanai pirmsskolā. Ar STAP vērtēšanas metodi, veikta bērnu sadarbības prasmju izvērtēšana pirms un mēnesi pēc fizisko aktivitāšu nodarbībām. Rezultāti: atbilde uz pētījuma jautājumu; veikti teorētisko atziņu un pētījuma rezultātu saistītie secinājumi par sadarbības prasmju pilnveidošanu 3-4 gadus veciem bērniem. Kvalifikācijas darba apjoms: 43 lpp., ietver 5 attēlus, 8 tabulas, izmantoti 29 literatūras avoti, pievienoti 2 pielikumi. Atslēgas vārdi: sadarbības prasmes, āra vide, āra nodarbības, fiziskās aktivitātes, 3–4 gadus veci bērni.

The topic of the qualification work: Promotion of collaboration skills of preschool middle-aged children in the field of health and physical activities in outdoor lessons. Author of the work: Ieva Akmentiņa The purpose of the study: to theoretically analyze and practically study the improvement of children's collaboration skills in the field of health and physical activity in outdoor lessons in a group of 3-4 year old children. The theoretical part analyzes the literature on the description and improvement of communication and collaboration skills of 3-4-year-old children in physical activities in outdoor classes. The empirical part describes the methods used in the research, SWOT analysis evaluates the suitability of the institution's outdoor environment for managing physical activities in preschool. With the STAP evaluation method, children's collaboration skills were evaluated before and one month after physical activity classes. Results: answer to the research question; conclusions related to the theoretical knowledge and research results have been made regarding the development of collaboration skills for 3-4-year-old children. The scope of the qualification work: 43 pages, includes 5 images, 8 tables, used 29 literature sources, attached 2 appendices. Keywords: collaboration skills, outdoor environment, outdoor lessons, physical activities, 3-4 year old children.
Promotion of collaboration skills of preschool middle-aged children in the field of health and physical activities in outdoor lessons.
Keywords: Izglītības zinātnes; Sadarbības prasmes; Āra vide; Āra nodarbības; Fiziskās aktivitātes; 3 - 4 gadus veci bērni