Turpināts noziedzīgs nodarījums - Jekuma, Elīza (Latvijas Universitāte, 2021)
Turpināta noziedzīga nodarījuma jēdziena izpratne ir būtiska ne tikai studējošajiem, bet arī tiesību piemērotājiem, jo tiesu praksē ir manāma problemātika ar vainīgās personas vairāku vienādu noziedzīgu darbību kvalificēšanu, proti, kad darbības kvalificējamas pēc noziedzīga nodarījuma kopības pazīmēm, kad pēc turpināta noziedzīga nodarījuma. Darba mērķis ir sniegt priekšstatu par turpināta noziedzīga nodarījuma jēdzienu, atklāt problemātiku turpināta noziedzīga nodarījuma jēdzienā un tiesu praksē, salīdzināt Latvijas un ārzemju turpināta noziedzīga nodarījuma normatīvo regulējumu izteikt priekšlikumus tiesību tālākveidošanai Latvijā. Autore secināja, ka esošais Krimināllikuma regulējums, kas definē turpināta noziedzīga nodarījuma jēdzienu, ir jākonkretizē, ieviešot norādi par tiešu nodomu un precizējot turpināta noziedzīga nodarījuma izdarīšanas ilgumu. Atslēgas vārdi: turpināts noziedzīgs nodarījums, atsevišķs (vienots) komplicēts noziedzīgs nodarījums, noziedzīgs nodarījums, noziedzīgu nodarījumu daudzējādība.

Understanding the concept of a continuous criminal offence is important not only for students but also for law enforcers because there is a noticeable problem in court practice of offender’s several identical criminal offense classification, namely, when it is classified on the basis of the common features of a criminal offence, when - as a separate continuous criminal offence. The aim of the thesis is to give an idea of the concept of a separate continuous criminal offence, detect problems in the concept of a separate continuous criminal offence and case law, compare foreign regulation of a separate continuous criminal offence with Latvian, make proposals for further developments of law in Latvia. Author concluded that current Criminal Law regulation that defines the concept of a separate continuous criminal offence, must be specified, introducing an indication of direct intent and clarifying the duration of a separate continuous criminal offence. Key words: a separate continuous criminal offence, separate (unitary) complex criminal offence, criminal offence, multiplicity of criminal offences.
Continuese crime
Keywords: Juridiskā zinātne; turpināts noziedzīgs nodarījums; atsevišķs (vienots) komplicēts noziedzīgs nodarījums; noziedzīgs nodarījums; noziedzīgu nodarījumu daudzējādība