Cenu politikas analīze un novērtēšana Latvijas benzīna tirgū - Čavleišvili, Ketino (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba aktualitāti nosaka naftas un benzīna cenu kāpuma pastāvošā tendence visā pasaulē, un šīs tendences nelabvēlīgā ietekme uz Latvijas benzīna tirgu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Latvijas benzīna tirgus cenu politiku un tās ietekmējošo faktoru mijiedarbību, kā arī izstrādāt iespējamo benzīna cenas izmaiņu scenārijus līdz 2012.gada beigām, kas dotu priekšrocību konkurētspējā Baltijas valstīs. Šī mērķa sasniegšanai autore veic kvantitatīvu analīzi, pielietojot korelācijas, regresijas un prognozēšanas metodes, un kvalitatīvu analīzi, pielietojot PESTLE, zivs asakas metode, koka diagrammas metode, salīdzinoša analīze un scenāriju analīze. Bakalaura darba apjoms, neskaitot pielikumus, ir 62 lapaspuses. Atslēgvārdi: benzīna cenu analīze, benzīna ietekmējošie faktori, salīdzinošā analīze, scenāriju analīze.

Bachelor’s thesis actuality is based on crude oil and gasoline prices growth trend that occurs around the whole world, and this trend impact on the Latvian fuel market participants. The goal of bachelor’s thesis is to estimate price policy of Latvian gasoline’s market and it interaction of influencing factors, as well the goal is to create scenarios of possible gasoline changes till the end of 2012 that would give a competitive advantage between Baltic States countries. For achieving the goal, author carried out quantitative analysis, such as correlation, regression and forecasting methods, and qualitative analysis, using PESTEL model, fish bones method, tree diagram method, comparative analysis and scenario analysis. Bachelor’s thesis, besides appendices is 62 pages long. Keywords: analysis of gasoline prices, gasoline’s influencing factors, comparative analysis, scenario analysis.
Analysis and evaluation of prices policy of the Latvian gasoline’s market
Keywords: Vadībzinātne