Efektīva tīmekļa lietotņu izstrāde augstas izšķirtspējas monitoru sienām - Rilins, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Strauji pieaugot datu apjomiem, arvien vairāk var izjust nepieciešamību attēlot datu sakarības uz lielākiem ekrāniem, piemēram, uz augstas izšķirtspējas monitoru sienām. Mēģinot izmantot ar tīmekļa tehnoloģijām veidotus rīkus uz monitoru sienas, tika konstatēta veiktspējas pasliktināšanās. Lai noskaidrotu veiktspējas krituma cēloņus, ir izpētīti tīmekļa tehnoloģiju darbības principi, tehnoloģiju izmantošanas labās prakses, kā arī tīmekļa pārlūku iekšējā uzbūve. Balstoties uz iegūtajām zināšanām, ir izveidots tīmekļa risinājumu testēšanas rīks un daļēji realizēta testēšanas stratēģija ar mērķi atrast sistēmu konfigurācijas, tehnoloģiju un pārlūku specifisko optimizāciju optimālas kombinācijas, lai veidotu efektīvus tīmekļa risinājumus augstas izšķirtspējas monitoru sienām.

With data volume growing at an ever rapid pace, the need to visualize that data on large screens also increases, especially in the case of high definition monitor grids. However, using web-based tools on a real monitor wall resulted in a decrease in performance. The paper observes web technology guidelines, operating rules, and its internals. Based on the results, a strategy has been created, and partially implemented, and its goal is to find the optimal combination of the right system configuration, tools, and web browser specific optimization, that would help in creating effective web solutions for high definition display walls.
Web application effective development for high-resolution monitor walls
Keywords: Datorzinātne; monitoru siena; tīmekļa tehnoloģijas; augstā rezolūcija; pārlūku dzinis