Sniffer izmantošana tīkla problēmu diagnostikai - Goršanova, Poļina (Latvijas Universitāte, 2010)
Eksistē pietiekami nopietni drošības riski, kas ir saistīti ar Internetu, kuri itin bieži ir neacīmredzami priekš lietotājiem. Šajā darbā tiks aprakstītas snifferu izmantošanas metodes, ar kuru palīdzību var īstenot tīkla diagnostiku un izsekot hakeru uzbrukumus; to uzstādīšanas procesu un tīklu programmas nodrošinājuma konfigurācijas pareizuma detalizētai analīzei. Bet tāpat tiek piedāvāts īss ieskats teorētiskajos jautājumos, kā sniffera darba princips, datu pārraides pamati Ethernet tīklā un tīkla aizsargāšanas metodes no noklausīšanās.

There are enough serious risks of safety, related to the Internet, which frequently are unobvious for users. In this work will be described how to use sniffers in which you can perform network diagnostics and trace attacks of hackers; to install them into your home network for verification and detailed analysis of the networking software. As well there is given a brief overview of theoretical issues as the principle of sniffers, basic data on an Ethernet network and methods of protection against listening to the network.
Use of sniffers for diagnostics of networking problems
Keywords: Datorzinātne