SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" saimnieciskās darbības analīze un pilnveidošanas iespējas - Dorožkina, Elīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba nosaukums ir SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” saimnieciskās darbības analīze un pilnveidošanas iespējas. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz uzņēmuma SIA” Rēzeknes gaļas kombināts” veikto saimnieciskās darbības un finanšu analīzi, atklāt nepilnības uzņēmuma darbībā un izstrādāt uzņēmuma darbības pilnveidošanas virzienus. Darbs sastāv no četrām daļām: -Teorētiskā daļā tiek apkopota informācija par saimnieciskās darbības analīzē izmantotām metodēm. -Otrajā daļā tiek izpētīta uzņēmuma darbības vide un raksturota saimnieciskā darbība. -Trešajā daļā tiek izanalizēti SIA ”Rēzeknes gaļas kombināta” finanšu pārskati no 2017. gada līdz 2021. gadam. -Ceturtajā daļā tiek izstrādāti darbības pilnveidošanas virzieni, pamatojoties uz veikto saimnieciskās darbības analīzi. Darba apjoms ir 101 lpp., tas sastāv no 4 daļām un 11 apakšnodaļām. Darbā ir izmantotas 23 tabulas un 7 attēli.

The title of the master's thesis is ”Analysis of economic activity of Llc "Rezekne Meat factory" and opportunities for improvement”. The aim of the master's thesis is to identify shortcomings in the company's activities and develop directions for improvement of the company's activities on the basis of the economic activity and financial analysis carried out by the company Llc "Rezekne Meat factory". The work consists of four parts: -The theoretical part collects information on the methods used in economic analysis. -The second part explores the environment of the company's activities and the characteristics of economic activity. -In the third part, the financial statements of Llc "Rezekne Meat factory" from 2017 until 2021 year are analysed. -In the fourth part, directions for the improvement of activity are developed on the basis of the analysis of economic activity carried out. Work consists of 101 pages, it is composed in 4 chapters and 11 subdivisions. Work has been used 23 tables and 7 pictures.
Analysis of economic activity of Llc "Rezekne Meat factory" and opportunities for improvement
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; analīze; konkurenti; rentabilitāte; gaļas tirgus