Multispektrālā fotopletizmogrāfija un tās pielietojumi - Krūzmētra, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā bakalaura darbā sniegts pārskats par cilvēka ādas, sirds un asinsrites anatomijas un fizioloģijas pamatiem. Apkopoti fotopletizmogrāfijas pielietojumi un metodes, kas tiek izmantotas signāla analīzei un modelēšanai. Aplūkotas galvenās problēmas, ar ko nākas saskārties, izdarot mērījumus. Praktiskajā daļā izpētīts, kā mainās pulsācijas kapilāros atkarībā no piespiediena spēka, kā arī apskatīti rekapilarizācijas parametri, pēc kuriem varētu noteikt asinsrites atjaunošanās ātrumu kapilāros. Izdarīti secinājumi par multispektrālās fotopletizmogrāfijas iespējamajiem pielietojumiem rekapilarizācijas laika noteikšanai praktiskā medicīnas praksē. Atslēgas vārdi: PPG, multispektrālā PPG, rekapilarizācijas laiks

The work gives an overview on the basics of anatomy and physiology of human skin, heart and blood circulation. The aplication of photoplethysmography and methods, used in modeling and analyzing the signal, have been summed up. The main problems, which occur when taking measurements, have been pointed out. In practical part of the work has been worked how changes pulsations in capillaries in dependence from pressure force. As well shown recapilarization parametrs, which show how fast recapilarization is going done. Based on measured and collected data, general conclusions have been made about possibilities of using multispectral photoplethysmography to measure recapilarization time in practical medicine. Key words: PPG, multispektral PPG, recapilarization time
Multispectral photopletizmography and its applications
Keywords: Fizika