Speciālās izmeklēšanas darbības - Lapiņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā bakalaura darbā autore apskatīja speciālās izmeklēšanas darbības, kas reglamentētas Kriminālprocesa likumā kopš 2005.gada. Bakalaura darbā izmantoti dažādu juristu un tiesībzinātnieku viedokļi. Normatīvā darba bāze ir Kriminālprocesa likums, Satversme, kā arī dažādi starptautiskie dokumenti, kuri ir saistoši arī Latvijai. Autore izpētījusi speciālo izmeklēšanas darbību institūta nepieciešamību un norobežojusi tās no tradicionālajām izmeklēšanas darbībām, kas ir atklātas, kā arī no pēc satura analoģiskajiem operatīvās darbības pasākumiem. Lai sasniegtu darba mērķi, autore veica vairākus uzdevumus un darba kopsavilkumā piedāvā secinājumus un priekšlikumus, kas izriet no darba satura.

The subject in this bachelor is special investigative activities which in the Republic of Latvia are regulated ir Criminal Procedure Law since 2005. In this bachelor author used various opinions of different lawyers and law experts. Legislative work base is the Criminal Procedure Law, the Constitution of the Republic of Latvia, as well as various international instruments which are binding for Latvia. Author has explored the institute of the special investigative activities, and delimited them from traditional investigative activities, which are open, as well as from the operational activities, which are analog in content. To achieve the goal, the author has done a number of tasks, and the conclusions and recommendations arises from the content of this bachelor.
Special investigative
Keywords: Juridiskā zinātne