Apdrošināšanas tirgus tendences jaunajās eiro zonas dalībvalstīs pēc eiro valūtas ieviešanas - Ļahoviča, Anna (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Apdrošināšanas tirgus tendences jaunajās eiro zonas dalībvalstīs pēc eiro valūtas ieviešanas”. Darba mērķis ir izprast apdrošināšanas tirgus tendences pēc eiro ieviešanas, veicot jauno eiro zonas dalībvalstu apdrošināšanas tirgus pārmaiņu analīzi, kā arī prognozēt Latvijas apdrošināšanas tirgus iespējamos pozitīvos vai negatīvos aspektus. Diplomdarba apjoms ir 63 lapaspuses, 17 attēli, 8 tabulas un 75 izmantotās literatūras vienības. Pētnieciskais darbs sastāv no trīs daļām, kurās tiek apskatīti apdrošināšanas nozares teorētiskie un praktiskie aspekti, EMS nozīme, kā arī izanalizēta eiro zonas jauno dalībvalstu pieredze un iespējamās pārmaiņas Latvijas apdrošināšanas tirgū pēc iestāšanās eiro zonā. Atslēgvārdi: apdrošināšana, eiro ieviešana, Ekonomikas un Monetārā Savienība, apdrošināšanas tirgus.

The theme of the work is “Insurance market trends after the introduction of Euro in the new Eurozone member states”. Aim of the bachelor work is making the new euro area Member States the insurance market changes analysis, to understand the trends in the insurance market after the euro adoption, expected Latvian insurance market potential positive or negative aspects. The work consists of 63 pages, 17 images, 8 tables and 75 information sources. Research work contains from three parts, which deals with the theoretical and practical aspects of the insurance industry, the EMU, as well as the analysis of other euro area Member States experience, and possible changes in the Latvian insurance market after the accession to the Eurozone. Key words: insurance, introduction of the euro, the European Monetary Union, insurance market.
Insurance Market Trends After the Introduction of Euro in the New Eurozone Member States
Keywords: Ekonomika