Latvijas būvniecības nozares attīstības stratēģijas analīze un tās pilnveidošanas virzieni. - Pomerancevs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2015)
Stratēģijas izstrāde būvniecības nozarē ir būtiska nozares efektivitātes, ilgtspējības un konkurētspējas palielināšanas kontekstā, tā var būt par pamatu koordinējot daudzo nozares dalībnieku darbību un pieņemot nozīmīgus stratēģiskos lēmumus. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz pieejamo literatūru un veiktajiem pētījumiem, izanalizēt Latvijas būvniecības nozares attīstības tendences un izstrādāt galvenos virzienus nozares turpmākās attīstības stratēģijai. Darbā izklāstīti būvniecības nozares un stratēģiskās plānošanas teorētiskie aspekti, analizēti dažādi ar būvniecības nozari tieši vai netieši saistīti politikas plānošanas dokumenti Latvijā un ES, analizēta statistiskā informācija par būvniecības nozares darbības veidiem un ietekmējošiem faktoriem, kā arī, pamatojoties uz veiktās ekspertu aptaujas rezultātiem, noteikti galvenie faktori, kas bremzē ilgtspējīgas būvniecības nozares attīstību un izstrādāta būvniecības nozares attīstības stratēģija. Darba apjoms ir 92 lapaspuses, tajā iekļauti 49 attēli un 15 tabulas. Darbā izmantoti 100 literatūras un informācijas avoti un pievienoti 2 pielikumi. Atslēgas vārdi: būvniecības nozare, stratēģiskā plānošana, konkurētspēja, ilgtspējība.

Development strategy of construction industry is essential part to increase effectiveness, sustainability and competitiveness of the industry, it can be fundamental for coordinating all the subjects involved and making important strategic decisions. The aim of the Bachelor’s Thesis is to analize development trends of Latvian construction industry and identify the main directions for industries further development srategy. This Thesis describes theoretical aspects concerning construction industry and strategic planning, analyzes different policy planning documents regarding construction industry in Latvia and the European Union, analyzes various indicators and statistic data of construction industry, and describes the main factors that hinders development of sustainable construction industry. This Thesis also proposes a strategy for industries further development. The paper consists of 92 pages, 49 images, 15 tables, 100 sources of information and 2 annexes. Key words: construction industry, strategic planning, competitiveness, sustainability.
Analysis of Development Strategy of Construction Industry of Latvian and Opportunities for Industries Further Development.
Keywords: Vadībzinātne; būvniecības nozare; stratēģiskā plānošana; konkurētspēja; ilgtspējība