Artistiskā proza T.Tolstajas un J.Einfelda daiļradē - Smikova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs „Artistiskā proza T.Tolstajas un J. Einfelda daiļradē” sastāv no divām nodaļām. Pirmā nodaļa ir veltīta T.Tolstajas un J. Einfelda literatūras biogrāfiju izpētei. Šajā nodaļā tiek analizēti kritiku viedokļi, tiek pētītas domu izklāsta stila īpatnības, kuras ir raskturīgas abiem rakstniekiem, kā arī tiek pētītas idejas, kuras tika liktas rakstnieku darbu pamatā, un šo ideju realizācijas veidi. Otrā nodaļa ir T. Tolstajas un J. Einfelda tekstu praktiskā analīze, kurā tiek meklētas kopīgas un atšķirīgas iezīmes. Realizējot dotā pētījuma mērķi, autors nonāk pie secinājuma, ka T. Tolstajas un J. Einfelda tekstos var atrast daudz līdzīgu aspektus, piemēram, fatasmogorijas izmantošana sižetos, koncentrēšanās uz bērnu tēliem, kā arī sociālās problemātikas klātbūtne.

The Bachelor Thesis „Artistic Prose in the Works by T. Tolstaya and J. Einfelds” consists of two parts. The first part contains the research of T. Tolstaya’s and Y. Einfeld’s literary biographies. In this part, critics’ opinion is beeing analysed, the peculiarities of the way of ideas’ perspicuity are beeing discussed, as well as ideas, which were put by the writers into the writings, and their realization are beeing researched. The second part of the Bachelor Thesis is a practical part, which contains practical analysis of the texts by T.Tolstaya and Y. Einfeld. The practical research was done in order to find the points of coincidence as well as diversities in the texts. Having realized the goal of the research, the author of the Bachelor Thesis comes to the conclusion that the texts written by T.Tolstaya and Y.Einfeld has many aspects in common, for example, the use of phantasmagoria in the plot, the concentration on the children’s images, and the presence of social problematics.
Artistic Prose in the Works by T. Tolstaya and J. Einfelds
Keywords: Krievu filoloģija