Nelokālas spēles ar konfliktējošām interesēm - Zbitkovskis, Rihards (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darbā “Nelokālas spēles ar konfliktējošām interesēm” tiek apskatīta kvantu mehānikas nelokalitāte un nelokālu spēļu jēdziens. Tiek apskatīta plaši zināmā CHSH spēle, kurā spēlētājiem ir kopīgas intereses un citas spēles, kurās spēlētāju intereses ir konfliktējošas. Tiek aprēķināti iespējamie laimesti, izmantojot klasiskās un kvantu stratēģijas. Darbā arī tiek izveidotas jaunas nelokālas spēles ar konfliktējošām interesēm papildus literatūrā jau aprakstītajām, un parādīts, ka arī tajās kvantu stratēģijas var dot ieguvumus.

The paper “Non-local Conflicting Interest Games” addresses nonlocality of quantum mechanics and the notion of nonlocal games. Widely known CHSH game where players try to cooperate is explored along with other games in which interests of the players are conflicting. Possible gains are calculated using classic and quantum strategies. Paper also describes new nonlocal conflicting interests games not considered before, and shows that quantum strategies can have advantages in them.
Non-local Conflicting Interest Games
Keywords: Datorzinātne; nelokalitāte; Beiza spēles; spēles ar konfliktējošām interesēm; kvantu stratēģijas; Bella nevienādības