Huligānisma kvalifikācijas problēmas - Piņegina, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba temats ir „Huligānisma kvalifikācijas problēmas”.Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām, piecām apakšnodaļām, ievada, kopsavilkuma, literatūras, normatīvo aktu, interneta resursu saraksta un pielikumiem.Bakalaura darba ietvaros tika izpētīta likumdošanas attīstība attiecībā uz huligānismu, ietekme uz Latvijas Republikas likumdošanu šajā jomā, tika sniegts huligānisma jēdziena gan vispārējs apraksts, gan arī huligānisma jēdziena skaidrojums Latvijas Republikas likumdošanā. Bez tam, bakalaura darba otrajā nodaļā apskatīts noziedzīgā nodarījuma- huligānisma sastāvs, nosaukts huligānisma objekts, subjekts, subjektīvā un objektīvā puse. Nodaļā ir apskatītas arī huligānisma kvalifikācijas īpatnības. Bakalaura darba trešajā nodaļā izskatīta un izanalizēta ārvalstu kriminālkodeksos paredzētā kriminālā atbildība par huligānisko darbību izdarīšanu, ir salīdzināta ar Krimināllikumā paredzēto atbildību.

The theme of the bachelors paper is “Hooliganism. The qualification problems.” The bachelors paper consist of three chapters, five sub-chapters introduction, summary, list of literature, normative acts, internet sources and annexes. The bachelors paper studies the development of legislation in the field of hooliganism, influence on the legislation of the Republic of Latvia in this field, conception of hooliganism, its definition in the Criminal law of the Republic of Latvia. The second chapter of the bachelors paper deals with the legalization structure of the offence in the field of hooliganism, states the object and the subject of the offence, its objective and subjective parts, named the qualification problems of hooliganism. The third chapter of the paper studies and analyzes the criminal liability for committing hooliganism in foreign criminal codes in comparison with the Criminal Law of the Republic of Latvia.
Hooliganism. The qualification problem
Keywords: Juridiskā zinātne