DevOps ieviešana IT uzņēmumā - Sviklis, Rūdolfs (Latvijas Universitāte, 2018)
Mūsdienās informācijas tehnoloģiju pasaulē programmatūras izstrādei ir pieejamas daudz dažādas metodikas un rīki. Tomēr par spīti plašajai izvēlei, izstrādātā programmatūra joprojām mēdz neapmierināt klientu vēlmes izstrādes termiņa, produkta kvalitātes vai sagaidītā rezultāta ziņā. Pētījuma mērķis ir iepazīties ar izstrāddarbināšanas kultūru un praksi, noskaidrot, kādas ir šīs prakses pielietotās metodikas, iepazīties ar rīkiem, kas veicina šīs metodikas, kā arī noskaidrot, kā šī prakse tika ieviesta un tiek pielietota uzņēmumos Latvijā.

DevOps implementation in an IT company Nowadays there are a lot of methodologies and tools available for software development in the information technology world. Despite the wide selection, the developed software still leaves unsatisfied clients in terms of development deadline, product quality or the expected result. The goal of this paper is to get to know DevOps culture and practice, to find out about methodologies for this practice, get acquainted with methodology tools, as well as to find out how DevOps was implemented and is being used in companies in Latvia.
DevOps implementation in an IT company
Keywords: Datorzinātne; izstrāddarbināšana; nepārtrauktā integrācija; nepārtrauktā testēšana; nepārtrauktā piegāde; nepārtrauktā uzraudzība