Now showing items 1-4 of 4

    • Ēdiena reprezentācijas kultūrā 

      Kalniņa, Ieva (LU Akadēmiskais apgāds, 2023-06-26)
      Kolektīvās monogrāfijas raksti apliecina, ka ēdiens literatūrā palīdz raksturot tautas un valsts vēsturi, sociālo dzīvi un cilvēku psiholoģiju, kā arī izmaiņas tajās politisko un ekonomisko apstākļu maiņas dēļ. Ēdienam ir ...
    • Kāzu mielasts tautasdziesmās un tautas ieražās 

      Krūze, Arta (Latvijas Universitāte, 2019)
      Bakalaura darbā Kāzu mielasts tautasdziesmās un tautas ieražās saskaņā ar izvirzīto darba mērķi padziļināti aplūkoti tautasdziesmu tekstos atspoguļotie ēdienu, dzērienu, trauku un galda piederumu nosaukumi, kā arī pievērsta ...
    • Latviešu tradicionālo ēdienu un kulināro prakšu loma kultūras mantojuma un piederības uzturēšanā Latvijas emigrantu pēcnācēju vidū 

      Zvagule, Īrisa (Latvijas Universitāte, 2018)
      Maģistra darba “Latviešu tradicionālo ēdienu un kulināro prakšu loma kultūras mantojuma un piederības uzturēšanā Latvijas emigrantu pēcnācēju vidū” mērķis ir noskaidrot latviešu tradicionālo ēdienu un kulināro prakšu lomu ...
    • Stratēģijas, tulkojot Dr. med. Terijas Volsas darbu “Volsas protokols” 

      Masule, Marita (Latvijas Universitāte, 2018)
      Kopumā šobrīd cilvēki cenšas dzīvot amerikāņu dzīvēs stilā, viņi piepilda sevi ar piesārņojumu, neveselīgu ēšanu un dzeršanu, tāpat arī stresa līmenis ir pieaudzis un līdz ar to biežāk parādās slimības, jo īpaši Autoimunitāte. ...