dc.contributor.advisor | Beldava, Regīna | en_US |
dc.contributor.author | Serebreņicka, Olga | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Moderno valodu fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T07:38:06Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T07:38:06Z | |
dc.date.issued | 2008 | en_US |
dc.identifier.other | 36475 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/20211 | |
dc.description.abstract | .
Šis darbs ir veltīts toponīmu pētīšanai franču virtuves nosaukumos. To analīze ir veikta, pamatojoties uz strukturāli-semantisko pieeju.
Teorijā un praksē tiek atspoguļotas toponīmu vai to atvasinājumu sintaktisko konstrukciju semantiskās interpretācijas problēmas, kas ļauj atklāt šo konstrukciju semantiskās īpašības.
Šis darbs ir ieguldījums franču virtuves nosaukumu semantiskās interpretācijas pētīšanā un var būt noderīgs lingvistiem, skolotājiem, filoloģijas studentiem, kā arī leksikogrāfiem. | en_US |
dc.description.abstract | .
The present research is dedicated to the study of toponyms in the names of French cuisine dishes. Their analysis is based on the approach of structural semantics.
The theoretical and practical parts of the research reflect problems of semantic interpretation of toponyms in the syntax structures which allows identifying the particularities of the signification of syntax forms containing the toponym or the derived form.
The present work gives certain contribution to the study of semantic interpretation of toponyms in the names of French cuisine dishes. This work can be useful for linguists, teachers and students in philology as well as for lexicographers | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Valodniecība | en_US |
dc.title | Toponīmi franču virtuves nosaukumos | en_US |
dc.title.alternative | Toponyms in the vocabulary of French cuisine | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | en_US |