Show simple item record

dc.contributor.advisorBeldava, Regīnaen_US
dc.contributor.authorSerebreņicka, Olgaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Moderno valodu fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:38:06Z
dc.date.available2015-03-24T07:38:06Z
dc.date.issued2008en_US
dc.identifier.other36475en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/20211
dc.description.abstract. Šis darbs ir veltīts toponīmu pētīšanai franču virtuves nosaukumos. To analīze ir veikta, pamatojoties uz strukturāli-semantisko pieeju. Teorijā un praksē tiek atspoguļotas toponīmu vai to atvasinājumu sintaktisko konstrukciju semantiskās interpretācijas problēmas, kas ļauj atklāt šo konstrukciju semantiskās īpašības. Šis darbs ir ieguldījums franču virtuves nosaukumu semantiskās interpretācijas pētīšanā un var būt noderīgs lingvistiem, skolotājiem, filoloģijas studentiem, kā arī leksikogrāfiem.en_US
dc.description.abstract. The present research is dedicated to the study of toponyms in the names of French cuisine dishes. Their analysis is based on the approach of structural semantics. The theoretical and practical parts of the research reflect problems of semantic interpretation of toponyms in the syntax structures which allows identifying the particularities of the signification of syntax forms containing the toponym or the derived form. The present work gives certain contribution to the study of semantic interpretation of toponyms in the names of French cuisine dishes. This work can be useful for linguists, teachers and students in philology as well as for lexicographersen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectValodniecībaen_US
dc.titleToponīmi franču virtuves nosaukumosen_US
dc.title.alternativeToponyms in the vocabulary of French cuisineen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record