Show simple item record

dc.contributor.advisorĀboliņa, Kristīneen_US
dc.contributor.authorMors, Uldisen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:58:06Z
dc.date.available2015-03-24T08:58:06Z
dc.date.issued2011en_US
dc.identifier.other38084en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/27587
dc.description.abstractBioloģisko metožu pielietošana pārtikas audzēšanā un pārstrādē tiek veicināta, lai samazinātu pārtikas ražošanas radīto iespaidu uz dabiskajām sistēmam un dotu iespēju cilvēkiem patērēt veselīgu un dabīgu pārtiku, tomēr bioloģiskās metodes nespēj konkurēt ar industrialās lauksaimniecības produkciju, kā rezultātā samazinās bioloģiskās pārtikas pieejamība iedzīvotājiem pilsētās. Šī bakalaura darba mērķis ir noskaidrot bioloģiskās produkcijas alternatīvo izplatīšanas tīklu veidošanās mehānismus Latvijā un novērtēt to ieguldījumu šādas pārtikas pieejamības veicināšanā. Darba gaitā secināts, ka alternatīvie izplatīšanas tīkli var veicināt vietējas bio-produkcijas pieejamību Rīgas pilsētā, tomēr šāds produktu pirkšanas veids prasa abpusēju uzticēšanos no iesaistītajām pusēm, kā arī pircēju spēju pielāgoties sistēmas specifiskajām īpašībām. Darba apjoms: 41 lpp; 33 literatūras avoti; 7 attēli, 1 tabula.en_US
dc.description.abstractThe usage of organic methods in farming and food production play important role in developing sustainable agriculture, reducing the impact on environment caused by food production and giving chance for customers to consume healthy and naturally grown food. Since organic farmers cannot compete with the industrial farming companies, whose products have lower price, the availability of organic products to consumers in cities is reduced. The aim of this bachelors research is to clarify factors shaping the alternative distribution networks in Latvia and evaluate their contribution to organic food availability. The main conclusions are, that the alternative distribution networks could increase the availability of organic food in Riga city, though in these networks mutual trust between involved individuals is needed. The research consists of 41 pages, 33 bibliographical references, 7 images, 1 table.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVides zinātneen_US
dc.titleAlternatīvo izplatīšanas tīklu nozīme bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas pieejamības veicināšanā Latvijāen_US
dc.title.alternativeThe role of alternative distribution networks in the promotion of organic food in Latviaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record