Show simple item record

dc.contributor.advisorBrīvmane, Ilonaen_US
dc.contributor.authorStankeviča, Līgaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-07-05T01:08:15Z
dc.date.available2015-07-05T01:08:15Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other47433en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/28547
dc.description.abstractFenilketonūrijas pacientu uztura paradumi un uztura sastāvs. Stankeviča L., zinātniskā vadītāja dr. Brīvmane I., zinātniskā konsultante dr. med., asoc. prof. Lugovska R. Maģistra darbs, 61 lappuse, 7 attēli, 3 tabulas, 77 literatūras avoti, 8 pielikumi. Latviešu valodā. Tika veikts kvantitatīvs šķērsgriezuma pētījums ar aprakstošu analīzi. Darbā veikta fenilketonūrijas pacientu uztura paradumu un uztura sastāva novērtēšana pēc trīs dienu uztura dienasgrāmatas ievākšanas. Iegūtie dati par trīs dienās uzņemto uzturu tika apstrādāti ar uzturvielu analīzes programmu NutriSurvey 2007. Pētījumā piedalījās fenilketonūrijas pacienti, kuri ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Medicīniskās ģenētikas klīnikas uzskaitē un kuri ieradās uz plānveida vizīti pie ārsta-ģenētiķa, kā arī fenilketonūrijas pacienti, kuri ir Latvijas Fenilketonūrijas Fonda biedri. Visi pētījuma dalībnieki ievēroja samazināta fenilalanīna satura diētu. Grafiskā un statistiskā analīze tika veikta, izmantojot Microsoft Excel datorprogrammu.en_US
dc.description.abstractDietary Patterns and Composition of Phenylketonuria Patients. Stankeviča L., supervisor Dr. Brīvmane I., scientific adviser Dr. Med., AP Lugovska R. Master’s thesis, 61 pages, 7 figures, 3 tables, 77 literature references, 8 appendices. In Latvian. A quantitative longitudinal study with descriptive analysis was performed. After gathering nutritional diary data across three days from phenylketonuria patients, their dietary patterns and composition of nutrition was analysed and evaluated. The gathered data about nutrition in the three day period was analysed with NutriSurvey 2007. Participants of this study were phenylketonuria patients who are under surveillance in Children’s clinical university hospital of Riga and who attended a geneticist as well as phenylketonuria patients who are members of Foundation of Phenylketonuria of Latvia. All participants followed a low-phenylalanine diet. Graphical and statistical data analysis were performed with Microsoft Excel.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMedicīnaen_US
dc.subjectFenilketonūrijaen_US
dc.subjectPKUen_US
dc.subjectFenilalanīnsen_US
dc.subjectOlbaltumvielasen_US
dc.subjectFolskābeen_US
dc.titleFenilketonūrijas pacientu uztura paradumi un uztura sastāvsen_US
dc.title.alternativeDietary Patterns and Composition of Phenylketonuria Patientsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record