Show simple item record

dc.contributor.advisorBrizga, Jānisen_US
dc.contributor.authorKārkliņa, Aneteen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-07-05T01:10:02Z
dc.date.available2015-07-05T01:10:02Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other48349en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/28924
dc.description.abstractZaļais publiskais iepirkums kļūst par arvien būtiskāku vides pārvaldības instrumentu pasaulē un arī Latvijā. Maģistra darbā tiek pētīts zaļais publiskais iepirkuma pārtikas sektorā Latvijā, īpaši apskatot vides kritēriju izmantošanu skolu pārtikas iepirkumos. Darbā novērtēts esošais zaļā iepirkuma tiesiskais regulējums Eiropas Savienībā un Latvijā, apskatīta zinātniskā literatūra un līdz šim veiktie pētījumi attiecībā uz galvenajām ietekmēm pārtikas produktu dzīves ciklā, to saistība ar vides kritēriju piemērošanu pārtikas iepirkumā. Empīriskajā daļā veikta četru Latvijas skolu, kuras 2015. gada I ceturksnī, veicot pārtikas produktu iepirkumu, izmantojošas saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, gadījumu izpēte, izmantojot daļēji strukturētas intervijas un dokumentu analīzi. Tika identificētas galvenās barjeras zaļā publiskā pārtikas iepirkuma veikšanai, vērtēta iepirkumu veicēju motivācija un virzošie spēki zaļā pārtikas publiskā iepirkuma veikšanai nākotnē.en_US
dc.description.abstractGreen public procurement is becoming one of the most significant environmental management instruments in Latvia and the world. The Master’s thesis studies the green public procurement in Latvian food sector with a particular focus on environmental criteria used in school food procurement. The thesis encompasses assessment of the existing legal framework on green procurement in the European Union and Latvia, review of scientific literature and studies about the main food product life-cycle environmental impacts and their relation to the application of environmental criteria used in food procurement. The empirical part of the thesis consists of a case study of four schools which made food procurements in the first quarter of 2015 that were the most economically advantageous tenders. The research methods used for the case study were semi-structured interviews and document analysis. The study identified the main barriers of the green public food procurements, evaluated the motivation of procurement purchasers and the driving forces for making green public food procurement in the future.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVides zinātneen_US
dc.subjectzaļais publiskais iepirkumsen_US
dc.subjectvides kritērijien_US
dc.subjectilgtspējīga pārtikaen_US
dc.subjectbarjerasen_US
dc.subjectLatvijaen_US
dc.titleZaļais publiskais pārtikas iepirkums Latvijas skolās: gadījumu izpēteen_US
dc.title.alternativeGreen public food procurement in Latvian schools: a case studyen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record