Darba vides ergonomika Kājnieku skolas ēdnīcas darbā
Author
Jermacāns, Aldis
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Andersone-Svara, Judīte
Date
2017Metadata
Show full item recordAbstract
Darba mērķis ir veikt pētījumu par ergonomikas riska faktoriem Kājnieku skolas ēdnīcas darbā un sniegt priekšlikumus darba vides uzlabošanai. Pētījums sastāv no 3 nodaļām: 1.nodaļā ir analizēti informācijas avoti un zinātniskā literatūrā par ergonomikas būtību, mērķiem un uzdevumiem; 2. nodaļā ir aprakstīta darba vietu ergonomiskās analīzes pētījuma metodes; 3.nodaļā aprakstīta informācija par pētāmo iestādi un tās struktūru, iestādes ēdnīcas darbinieku intervēšanas un anonīmas aptaujas rezultātu analīze. Darba gaitā tika izstrādāti priekšlikumi darba vietu ergonomikas uzlabo Kvalifikācijas darba kopējais apjoms ir 72 lpp., darbā ietverti 33 attēli, 19 tabulas un 7 pielikumi. Izmantoti 29 literatūras avoti. The aim of work - based on theoretical principles study ergonomics risk factors at the Infantry School dining facility and make suggestions for improvements to a working environment. The study consists of 3 chapters: Chapter 1 summarizes and analyzes the literature about ergonomics theory; Chapter 2 describes the methods of studying ergonomic analysis at the workplaces; Chapter 3 describes the basic information about Infantry school like tasks, structure etc. Other things that were described the analysis results of the interview and an anonymous survey with dining facility personnel. During study, suggestions were made to improve the ergonomics of workplaces. The study made on 72 pages, includes 33 pictures, 19 tables, and 7 annexes, 29 sources of literature have been used.