Show simple item record

dc.contributor.advisorPutnis, Ivars
dc.contributor.authorEgle, Mārtiņš
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
dc.date.accessioned2018-06-30T01:06:39Z
dc.date.available2018-06-30T01:06:39Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.other65452
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/38615
dc.description.abstractPētījumā veikta reņģu (Clupea harengus) nobarotības un to ietekmējošo faktoru analīze Rīgas līcī, balstoties uz rūpnieciskajā zvejā ievāktajiem datiem no 1995. līdz 2016. gadam, kā arī no institūta BIOR ievāktajiem ūdens temperatūras un zooplanktona Eurytemora affinis biomasas datiem, un Starptautiskās jūras pētniecības padomes datiem par reņģu krājuma biomasu. Nobarotība reņģēm analizētajā periodā bija ļoti mainīga pa gadiem, jo to ietekmēja vairāki faktori - ūdens temperatūra un barības bāze bija vieni no galvenajiem faktoriem. Lielākās nobarotības izmaiņas bija novērojamas jaunākām un mazākām zivīm. Nobarotības pētījumi sniedz iespēju labāk raksturot reņģu krājumu stāvokli un to mijiedarbību ar vides faktoriem, palīdzot veicināt efektīvu un ilgtspējīgu reņģu resursu izmantošanu Rīgas līcī.
dc.description.abstractThe study analyzes the condition factor of the herring (Clupea harengus) and what factors affect it in the Gulf of Riga, based on data collected from industrial fishing between 1995 and 2016, as well as water temperature and zooplankton Eurytemora affinis biomass data form BIOR and International Council for the Exploration of the Sea workgroup data on herring stock biomass. Herring condition during the study was very variable over the years, as it was influenced by many factors, such as water temperature, food resources, which were one of the main factors. Major changes in condition rates were often observed in younger fish and smaller fish. A deeper study of the condition factor provides an opportunity to better characterize the state of the herring stocks and their interaction with environmental factors, helping to promote the efficient and sustainable use of herring resources in the Gulf of Riga.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBioloģija
dc.subjectReņģe
dc.subjectClupea harengus
dc.subjectRīgas līcis
dc.subjectNobarotības koeficients
dc.subjectŪdens temperatūra
dc.titleReņģes (Clupea harengus) nobarotība un to ietekmējošie faktori Rīgas jūras līcī
dc.title.alternativeHerring (Clupea harengus) condition and it’s influencing factors in the Gulf of Riga
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record