• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • A2 – LU disertācijas / Doctoral theses UL
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • A2 – LU disertācijas / Doctoral theses UL
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumu konkurētspēja

Thumbnail
Öffnen
13648-Ilze_Lapa_2009.pdf (2.216Mb)
Autor
Lapa, Ilze
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Šumilo, Ērika
Datum
2009
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Mainoties pārtikas nozares attīstības virzienam pasaulē un Eiropas Savienībā, parādās jauni faktori, kas ietekmē pārtikas uzņēmumu konkurētspēju. Tādēļ aktuāls kļūs jautājums, vai Latvijas pārtikas uzņēmumi spēs saglabāt savu konkurētspēju un attīstīt darbību atbilstoši nozares izmaiņu prasībām. Pirmajā nodaļā pētīti uzņēmumu konkurētspējas teorētiskie aspekti un paradigmas maiņa konkurētspējas veidošanā: uz sadarbību balstīta pieeja un zināšanās balstīta konkurētspēja. Otrajā nodaļa veltīta pārtikas nozares raksturojumam un attīstības tendenču analīzei konkurētspējas kontekstā. Trešajā nodaļā veikta Latvijas pārtikas uzņēmumu aptaujas rezultātu izvērtēšana un datu apstrāde ar faktoranalīzes metodi. Veikta Latvijas pārtikas ražotāju konkurētspēju veidojošo faktoru interpretācija un analīze un noteikti iespējamie virzieni un priekšlikumi konkurētspējas veicināšanai.
 
Along with changes in Foods industry’s development direction in the World, new factors that influence competitiveness of enterprises appear. Thus the question of competitiveness maintenance and operation development according to requirements in the industry is very vital. The first chapter reviews theoretical aspects of enterprise’s competitiveness and paradigm’ change in the formation of competitiveness: cooperation based approach and competitiveness based on knowledge. The second chapter describes the industry and presents the analysis of development trends in the context of competitiveness. In the third chapter the evaluation of questionnaire’s results of Latvia’s food enterprises and analysis of data with factor analysis method are done. The interpretation of Latvia’s food producers’ competitiveness forming factors is presented and proposals for competitiveness stimulation are offered. The paper consists of 181 pages, 71 tables, 40 charts, 27 appendixes, 251 titles in bibliography.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/4559
Collections
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD [1372]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV