Show simple item record

dc.contributor.advisorMekšs, Pēteris
dc.contributor.authorRotkāja, Oksana
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2019-02-09T02:01:42Z
dc.date.available2019-02-09T02:01:42Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.other68055
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/46240
dc.description.abstractEksperimentālajā daļā sistemātiski izpētīta proteīnu (insulīna, aprotinīna, citohroma C, ribonukleāzes, α-laktalbumīna, lizocīma, mioglobīna, β-laktoglobulīna, elastāzes, ogļskābes anhidrāzes, peroksidāzes, albumīna, enolāzes, L-glutamīnskābes dehidrogenāzes) sorbcija atšķirīgas hidrofobitātes un silanolaktivitātes apgrieztās fāzes kolonnās, kuras tikai nesen ir kļuvušas komerciāli pieejamas (-C18, -C8, -C4, -C3, -(CH2)CN, -Diphenyl, PLRP-S un Protein-RP) ar trīs organiskajiem šķīdinātājiem (acetonitrils, metanols un 2-propanols). Izpētīts, kā proteīnu izdalīšanās laiku ietekmē temperatūra, gradienta stāvums, sorbenta un šķīdinātāja daba. Piena proteīnu noteikšanai izstrādāta metode apgrieztās fāzes augsti efektīvās šķidrumu hromatogrāfijas apstākļos. AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA, APGRIEZTĀ FĀZE, PROTEĪNU, SORBCIJA, PIENA PROTEĪNI.
dc.description.abstractThe experimental part contains a systematic study of protein (insulin, aprotinin, cytochrom C, ribonuclease, α-lactalbumin, lysozime, mioglobulin, β-lactglobulin, elastase, carbonic anhydrase, peroxidase, albumin, enolase, L-glutamic dehydrogenase) sorption in reversed-phase columns of different hydrophobicity and silanol activity, which have only recently become commercially available (-C18, -C8, -C4, -C3, -(CH2)CN, -Diphenyl, PLRP-S and Protein-RP) with three organic solvents (acetonitrile, methanol and 2-propanol). It has been examined how protein retention time is affected by temperature, gradient steepness and the nature of the sorbent and the solvent. A method in reversed-phase high-performance liquid chromatography conditions has been developed to determine milk proteins. HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY, REVERSED-PHASE, PROTEIN, SORPTION, MILK PROTEIN.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectĶīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoloģija
dc.titleProteīnu hromatogrāfiskās izturēšanās izpēte apgrieztās fāzes augsti efektīvās šķidruma hromatogrāfijas apstākļos
dc.title.alternativePromocijas darbs
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record