Show simple item record

dc.contributor.advisorBuša, Lauma
dc.contributor.authorZēberga, Anna Marta
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāte
dc.date.accessioned2025-06-20T01:02:31Z
dc.date.available2025-06-20T01:02:31Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.other109803
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/69912
dc.description.abstractBioloģiski un konvencionāli audzētu graudu ķīmiskā satura izvērtējums. Zēberga A.M., zinātniskais vadītājs Mag. chem., pētn. Buša L. Bakalaura darbs analītiskajā ķīmijā, 42 lpp., 10 att., 40 lit. avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbā pētīts bioloģiski un konvencionāli audzētu graudu ķīmiskais saturs, nosakot kopējo fenolu saturu, slāpekļa daudzumu ar Kjedāla metodi, kā arī antiradikālo aktivitāti izmantojot DFPH. Izvērtējot, graudu ķīmiskā satura izmaiņas atkarībā no to audzēšanas vides.
dc.description.abstractAssessment of chemical composition of organically and conventionally farmed grains. Zēberga A. M., scientific supervisor Mag. Chem. Buša L. Thesis in analytical chemistry, 42 pages., 10 figures., 40 literature references, 3 appendices. In Latvian language. The bachelor's thesis has been developed on the chemical content of organically and conventionally grown grains, determining the total phenol content, the amount of nitrogen by the Kjeldahl method, as well as the antiradical activity using DPPH.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectBIOLOĢISKI UN KONVENCIONĀLI AUDZĒTI GRAUDI
dc.subjectKOPĒJO FENOLU DAUDZUMS
dc.subjectKOPĒJĀ SLĀPEKĻA DAUDZUMS
dc.subjectANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE
dc.subjectKJEDĀLA METODE
dc.titleBioloģiski un konvencionāli audzētu graudu ķīmiskā sastāva izvērtējums
dc.title.alternativeAssessment of chemical composition of organically and conventionally farmed grains
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record