Show simple item record

dc.contributor.advisorMežule, Linda
dc.contributor.authorCīrule, Alise
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāte
dc.date.accessioned2025-06-20T01:02:50Z
dc.date.available2025-06-20T01:02:50Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.other110767
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/70005
dc.description.abstractŠajā darbā analizēta kalcija un hitīna savienojumu ietekme uz nehēma dzelzs teorētisko biopieejamību. Darbs sniedz ieskatu kukaiņos kā potenciālu alternatīvu dažādiem pārtikas produktiem. Iegūtie rezultāti apstiprina, ka dzelzs uzņemšana cilvēka organismā var tikt ierobežota, ja uzturā tiek lietoti kukaiņi.
dc.description.abstractThis work analyses the impact of calcium and chitin compounds on non-heme iron bioaccessibility. The work provides insight into insects as a potential alternative to various food products. The obtained results confirm that iron intake in the human body can be limited if insects are consumed.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBioloģija
dc.subjectteorētiskā biopieejamība
dc.subjectpārtikas alternatīva
dc.subjectmājas circenis
dc.subjectinhibīcija
dc.subjectkalcijs
dc.titleKukaiņu kā jaunās partikas uzturvielu biopieejamība
dc.title.alternativeBioaccessibility of Nutrients from Insects as a Novel Food
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record