Search
Now showing items 1-5 of 5
Vitamīnu koncentrācijas un antioksidantu aktivitātes izmaiņas kosmētiskajā losjonā
(Latvijas Universitāte, 2015)
Pētījumā par Saules aptiekā pagatavotā „Micelārā losjona” sastāva izmaiņām lietošanas
laikā, izmantojot fluorescences, absorbcijas un stabilā brīvā radikāļa DPPH mērījumu
metodes, parādījām, ka losjonam nepiemīt antioksidantu ...
Apelsīnu sula senioru uzturā
(Latvijas Universitāte, 2016)
Strauji pieaugot populācijas novecošanās procesiem Eiropā, īpaši aktuāls kļūst jautājums par senioru veselības aprūpi. Iemesli, kuru dēļ seniori uzturā nepietiekamā daudzumā iekļauj augļus un dārzeņus - slikta mutes veselība ...
Rabarberu ķīmiskā sastāva izvērtējums
(Latvijas Universitāte, 2015)
Ķīmiskā sastāva izvērtējums smiltsērkšķos
(Latvijas Universitāte, 2017)
Ķīmiskā sastāva izvērtējums smiltsērkšķos. Gutins G., zinātniskā vadītāja lekt. ķīm. maģ. Gigele R. Bakalaura darbs, 40 lappuses, 18 attēli, 22 tabulas, 16 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā tika apkopota informācija ...
Populāru uztura bagātinātāju produktu ražošanas tehnoloģiju pārskats, to sastāvu un produktu patērētāju zināšanu līmeņa izvērtējums
(Latvijas Universitāte, 2022)
Uztura bagātinātāji tiek definēti kā pārtikas produkti parastā uztura papildināšanai koncentrētu uzturvielu veidā. Tos pārdod “devas” formā (piemēram, tabletes, kapsulas, šķidrumi nomērītos daudzumos), lai iekļautu ikdienas ...