Show simple item record

dc.contributor.advisorKarlsone, Ilgaen_US
dc.contributor.authorLiepa, Dagnijaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T13:46:43Z
dc.date.available2015-03-23T13:46:43Z
dc.date.issued2008en_US
dc.identifier.other6874en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/13370
dc.description.abstractBakalaura darbā “Pārtikas piedevu izmantošana un to ietekme uz cilvēka veselību” tiek pētīta, apskatīta un analizēta pārtikas piedevu ietekme uz cilvēku veselību. Bakalaura darbs sastāv no piecām daļām. Pirmajā daļā tiek raksturotas pārtikas piedevas un tiek analizēta pārtikas piedevu nelabvēlīgā ietekme uz cilvēku veselību. Otrajā daļā tiek atspoguļota pastāvošā normatīvā bāze pārtikas piedevu izmantošanas jomā. Trešajā daļā ir apskatīta iespējamā pārtikas piedevu izraisītā alerģija un tās raksturojums. Ceturtajā daļā tiek analizēta tirdzniecības tīklā realizējamo preču pārtikas piedevu norāde marķējumā. Piektajā daļā ir novērtēta pārtikas produktu patērētāju informētība par sastopamajām pārtikas piedevām. Darba gaitā tika pielietotas: loģiski konstruktīvā, aprakstošā, analīzes un aptaujas metode. Svarīga loma pārtikas piedevu ietekmē uz cilvēka veselību ir katram mūsu valsts iedzīvotājam, tādēļ pēdējā laikā tai tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Darba rezultāti pierādīja, ka lielākā daļa pārtikas produktu satur vairākas piedevas un, ka Latvijas iedzīvotāji vēl nav pietiekami informēti par pārtikas piedevu īsteno ietekmi uz cilvēka veselību. Darbs varētu būt izmantojams padziļinātā Latvijas iedzīvotāju informētībā un izpratnē par pārtikas piedevu negatīvo ietekmi uz cilvēku veselību, kas palīdzētu novērtēt produktu kvalitāti. Darbs sastāv no 62 lapām (bez pielikumiem), 2 tabulām un 13 pielikumiem.en_US
dc.description.abstractBachelor thesis “The use of food additives and their influence on health” is based on the researches and analysis of food additives’ influence on the health of the human body. There are 5 parts in the thesis. The characteristics of food additives and its influences on the human body are described in the first part of the thesis. The second part of the thesis describes legislation and regulations concerning use of food additives. Third part concerns diseases and allergies aroused by the use of food additives. Analysis of regulated labeling of the food products available in the retail stores is described in the forth part. Fifth part of the thesis examines consumers’ awareness of the existing food additives. For the research purposes logically constructive, descriptive, analyzing and polling methods were used. Food additives influences every individual in our country, therefore focused attention has been drawn to the problem lately. The research proved that every product contains food additives and pooled people do not have enough information of food additives’ influence on the human health. The thesis could be used to inform individuals on the issue, thus educating them to more carefully assess quality of consumer products. There are all together 62 pages (excluding annexes), 2 tables and 13 attachments in the Bachelor theses.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titlePārtikas piedevu izmantošana un to ietekme uz cilvēka veselību.en_US
dc.title.alternativeThe use of food additives and their influence on health.en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record