Show simple item record

dc.contributor.advisorKarlsone, Ilgaen_US
dc.contributor.authorPrimaka, Agitaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T13:57:37Z
dc.date.available2015-03-23T13:57:37Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other11933en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/13858
dc.description.abstractBakalaura darbā „Pārtikas produktu nekaitīguma nodrošināšana tirdzniecības uzņēmumā” aplūkoti jautājumi, kas saistīti ar pārtikas produktu nekaitīguma un kvalitātes nodrošināšanu un paškontroles sistēmas ieviešanu uzņēmumā. Bakalaura darba mērķis ir sniegt izpratni par paškontroles sistēmas būtību tirdzniecības uzņēmumā, kā arī tirdzniecības uzņēmuma darbiniekiem nepieciešamās zināšanas par pārtikas nekaitīguma saglabāšanu, iepazīstināt ar labas higiēnas prakses ieteikumiem un mikrobioloģiskā piesārņojuma rašanās cēloņiem un izstrādāt paškontroles sistēmu tirdzniecības uzņēmumā „X”. Bakalaura darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Bakalaura darbā, balstoties uz speciālās literatūras analīzi un normatīvajiem aktiem, raksturoti nekaitīgas pārtikas nodrošināšanas pamatprincipi un aktualitāte, likumdošana nekaitīgas pārtikas nodrošināšanas jomā, Latvijā ieviestie, galvenie normatīvie dokumenti, nekaitīgas pārtikas realizācijas nodrošināšana tirdzniecības uzņēmumā, iespējamā pārtikas produktu piesārņošanās, labas higiēnas prakses vadlīnijas, kā arī aprakstīta paškontroles sistēmas nepieciešamība tirdzniecības uzņēmumā. Praktiskajā daļā ir izstrādāta paškontroles sistēma nekaitīgas pārtikas nodrošināšanai tirdzniecības uzņēmumam „X”, kura varētu būt noderīga līdzīgu situāciju aplūkošanā un praktisku jautājumu risināšanā arī citos tirdzniecības uzņēmumos. Bakalaura darbā izdarītie secinājumi un priekšlikumi balstīti uz teorētiskā un praktikā materiāla izpēti un analīzi, atklāj problēmas un dod iespējamos risinājuma variantus. Bakalaura darba apjoms ir 68 lapaspuses un tajā ir iekļauti 9 attēli un 2 tabulas, kā arī 24 bibliogrāfijas nosaukumi.en_US
dc.description.abstractQuestions connected with assurance of food products harmlessness and quality and establishment of system of self-control in an enterprise are dealt with in the bachelor paper „Provision of harmlessness of foodstuffs in a trading enterprise”. The aim of the bachelor paper is to give both insight into the essence of system of self-control in a trading enterprise, as well as the necessary knowledge for employees of an enterprise concerning provision of food products harmlessness. It aims at introducing the principles of good hygiene practice, causes of microbiological contamination and developing up a system of self-control in a trading enterprise “X”. The bachelor paper contains an introduction, four chapters, conclusion and recommendations. Based on analysis of special literature, laws and regulations the bachelor paper describes basic principles and topicality of assurance of harmless food stuff, legislation in the sphere of assurance of harmless food stuff, the main normative documentation enforced in Latvia, provision of realization of harmless food products in a trading enterprise, possible contamination of food stuff, guidelines of good hygiene practice and the necessity of having a self control system in a trading enterprise. In practical part there has been developed up a self control system for assurance of harmless food products in trading enterprise “X”, which could be useful in examination of similar situations and dealing with practical problems in other trading enterprises. The conclusions drawn in the bachelor paper and the recommendations are based on research and analysis of theoretical and practical material, the author outlines the problem area and gives ways of possible development. The bachelor paper contains 68 pages, 9 pictures, 2 charts. Twenty-four bibliography sources were used to make a research and to write the paper.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titlePārtikas produktu nekaitīguma nodrošināšana tirdzniecības uzņēmumā.en_US
dc.title.alternativeProvision of harmlessness of foodstuffs in a trading enterprise.en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record