Latvijas izvietoto franšīzes uzņēmumu attīstības iespējas virzieni
Autor
Popmanis, Jānis
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Deniņš, Andris
Datum
2013Metadata
Zur LanganzeigeZusammenfassung
Autora izvēlētais bakalaura darba temats ir „Latvijas izvietoto franšīzes uzņēmumu attīstības iespējas virzieni”. Šī bakalaura darba mērķis: izprast franšīzes tendences Latvijā, to attīstību un iespējas kādas ir Latvijas uzņēmumiem šajā sfērā. Bakalaura darba mērķa sasniegšanai izvirzīti sekojoši darba uzdevumi:
1.Izpētīt LR normatīvos aktus, kas attiecas uz franšīzi un tās ieviešanu, kā arī citu pieejamo teorētisko literatūru par šo tēmu;
2.Izpētīt piecu Latvijas franšīzes uzņēmumu pēdējo trīs gadu ekonomiskos rādītājus un to attīstības tendences;
3.Izdarīt secinājumus, kā arī izvirzīt priekšlikumus darbā pētāmo Latvijas franšīzes uzņēmumu ekonomisko rādītāju uzlabošanai.
Bakalaura darba pētījuma metodes: statistiskās un saimnieciskās darbības analīzes, prognozēšanas metodes, kā arī socioloģiskās metodes.
Bakalaura darbam ir 61 lpp, tajā iekļauti 6 attēli un 13 tabulas, 18 pielikumi, kā arī 29 izmantotās literatūras avoti. Bachelor thesis topic is "Latvian deployed franchise business development directions." This bachelor's goal: to understand the trends in Latvian franchise, their development and potential for Latvian companies in this field. To achieve the goal, author raised the following tasks:
1.Explore Latvian laws and regulations relating to the franchise and its implementation, as well as other available theoretical literature on this topic;
2.Explore five Latvian franchise companies in the last three years of economic indicators and their development trends;
3.Draw conclusions, and to make proposals to study the work of Latvian franchise business economic improvement.
Bachelor thesis research methods: statistical and economic analysis, forecasting methods, and sociological methods.
Bachelor’s work consists of page 61, includes 6 figures and 13 tables, 18 appendixes, and 29 references sources.