Show simple item record

dc.contributor.advisorVeselova, Andželaen_US
dc.contributor.authorŽučkova, Alinaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T13:58:31Z
dc.date.available2015-03-23T13:58:31Z
dc.date.issued2012en_US
dc.identifier.other33173en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/14426
dc.description.abstractBakalaura darba tēma ir „Franšīzes izmantošanas uzņēmumā McDonald’s”. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmās nodaļas saturs ir balstīts uz franšīzes teorētiskā raksturojuma analīzi. Tas sevī ietver gan franšīzes būtību un principus, gan franšīzes attīstību un tās veidus, gan franšīzes iedalījumu pēc formas, kā arī franšīzes devēja un franšīzes ņēmēja ieguvumu un zaudējumu apskatu. Otrajā nodaļā tiek apskatīta Latvijas likumdošanas bāze, kas ir saistīta ar franšīzi. Trešajā nodaļā tiek pētīta tieši McDonald’s restorānu attīstības vēsture, kā arī priekšnosacījumi franšīzes iegūšanai. Nodaļas ietvaros tiek izpētīta informācija par Latvijas un Amerikas McDonald’s restorānu piedāvāto produktu un pakalpojumu atšķirībām. Ceturtā nodaļa ir veltīta praktiskajai daļai, kurā tiek veikta aptauja respondentu vidū, kuri ir apmeklējuši McDonald’s restorānu ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs, tādā veidā noskaidrojot uzņēmuma McDonald’s franšīzes kopīgās un atšķirības iezīmes. Šis darbs varētu būt izmantojams tādu zinātnisku vai praktisku jautājumu risināšanai kā: franšīzes pielietojums sava biznesa attīstībai; McDonald’s franšīzes iegūšanai. Autore darba beigās sniedz savus secinājumus un priekšlikumus, par izvirzītā mērķa sasniegšanu un uzdevumu izpildi. Bakalaura darba: kopējais lappušu skaits: 81 tabulu skaits: 4 attēlu skaits: 21 pielikumu skaits: 3 Atslēgvārdi: franšīze, frančaizings, McDonald’s, McDonald’s franšīze pasaulē.en_US
dc.description.abstractThe theme of the bachelor paper is „The Use of Franchising in McDonald’s Company”. The bachelor paper consists of four chapters. First chapter is based on the theoretical analysis of the franchise. This includes both the nature and principles of the franchise, and the cost-benefit of development and the forms of franchise, as well as the franchisor and the franchisee’s review. The second chapter deals with the Latvian legislation which is associated with the franchise. The third chapter deals with history of McDonald’s restaurants, as well as the prerequisites for obtaining the franchise. This chapter discusses the information about the differences of the product offers at McDonald’s restaurants in Latvia and America. The fourth chapter is devoted to the practical part of the paper, which analyses the results of the questionnaire among the respondents who have visited the McDonald’s restaurants not only in Latvia but also abroad, thus clarifying the company’s franchise of McDonald’s common and distinctive features. The findings of this paper could be used for the following scientific or practical issues: franchise applications for business development; the McDonald’s franchise acquisition. The last part of the paper provides conclusions and proposals of the achievement of the purpose and the objectives of the paper. The bachelor paper contains: total number of pages: 81 number of tables: 4 number of pictures: 21 number of annexes: 3 Keywords: franchise, franchising, McDonald’s, McDonald’s franchise.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titleFranšīzes izmantošana uzņēmumā McDonald’s.en_US
dc.title.alternativeThe Use of Franchising in McDonald’s Company.en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record