Show simple item record

dc.contributor.advisorDanusēvičs, Mārtiņšen_US
dc.contributor.authorMembo, Kirilsen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T13:58:46Z
dc.date.available2015-03-23T13:58:46Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other36868en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/14547
dc.description.abstractBakalaura darba tēma – „DC Holdings” restorānu tīkla analīze pēc to atrašanās vietas un apgrozījuma – izvēlēta, lai izpētītu, kā restorānu atrašanās vieta ietekmē uz to apgrozījumu. Aptaujājot ekspertus, tika noteikti faktori, kas visvairāk ietekmē restorānu atrašanās vietas izvēli. Izvērtējot četrus iegūtos modeļus, tika izvēlēts labākais, ar kuru palīdzību tika prognozēts jaunā restorāna apgrozījums. Bakalaura darba mērķis - izpētīt un izvērtēt „DC Holdings” restorānu tīkla atrašanās vietu, katra restorāna apgrozījuma dinamiku un noskaidrot faktoru ietekmi uz uzņēmuma apgrozījumu. Rezultātā tika noskaidrots, ka uz restorāna atrašanās vietas izvēli visvairāk ietekmē ekonomiskā un sociālā vide, kā arī patērētāji un konkurenti. Savukārt, restorāna apgrozījumu visvairāk ietekmē restorāna tirdzniecības platība, restorāna redzamība un pamanāmība, restorāna darba laiks un vidēji vienā maiņā strādājošo viesmīļu skaits. Darbā ir 22 attēli, 10 tabulas, 65 lappuses, 25 izmantotās literatūras avoti un 7 pielikumi. Atslēgvārdi: atrašanās vietas analīze, atrašanās vietu izvēli ietekmējošie faktori, statistikas metodes, ekspertanketēšana, prognozēšana.en_US
dc.description.abstractThe topic of the bachelor paper – ‘DC Holdings’ restaurant chain analysis according to location and turnover – has been chosen in order to research the influence of restaurant locations to their turnover. Main factors that influence the selection of locations for restaurants were established through an expert survey. Through assessment of four obtained models, the best one was chosen to forecast the turnover of the new restaurant. The aim of the bachelor paper is to research and assess the location of ‘DC Holdings’ restaurant chain, each restaurant’s turnover dynamics and to evaluate each factor’s influence on the company turnover. As a result it was investigated that the selection of restaurant location is mainly influenced by economic and social environment as well as consumers and competitors. However, the restaurant turnover is mainly influenced by the commercial space, visibility and noticeability, working hours of the restaurant and the average number of waiters working in one shift. This paper includes 22 figures, 10 tables, 65 pages, 25 literature sources and 7 supplements. Keywords: analysis according to location, major factors influence to choose the location, statistical methods, expert questionnaire, forcasting.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.title"DC Holdings" restorānu tīkla analīze pēc to atrašanās vietas un apgrozījumaen_US
dc.title.alternative"DC Holdings" restaurant chain analysis according to location and turnoveren_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record