Gastranomiskā tūrisma portāla izveidošana
Author
Loseva, Aļina
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Medne, Ilze
Date
2012Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalaura darbs „Gastronomiskā tūrisma portāla izveidošana” izstrādāts ar mērķi izveidot tūrisma portāla struktūru par gastronomisko tūrismu Latvijā. Bakalaura darba kopējais apjoms, ieskaitot pielikumus, ir 106 lpp., darbā ievietotas 2 tabulas, 40 attēli un 3 pielikumi.
Darba sastāv no četrām nodaļām, saturu veido teorētiskā, analītiskā daļa un pētnieciskā daļa. Darba ietvaros tika noskaidroti gastronomiskā tūrisma teorētiskie aspekti un to specifika tūrisma industrijā, kā arī interneta vietnes izveidošanas teorētiskie aspekti. Tiks izanalizēti Latvijas mājas lapas, kas sniedz informāciju par gastronomisko tūrismu.
Pētījums palīdzēja identificēt, ka Latvijas iedzīvotājus un ārzemju tūristus interesē gastronomiskā tūrisma iespējas Latvijā un viņi ir ieinteresēti apmeklēt gastronomiskā tūrisma portālu.
Bakalaura darbā beigās ir piedāvāti priekšlikumi un ieteikumi, kā jāattīsta un jāveido gastronomiskā tūrisma portāls.
Atslēgvārdi: gastronomiskais tūrisms, kulinārais tūrisms, ēdiens, tūrisma internēta vietnes izveidošana, gastronomiskā tūrisma portāls. The aim of Bachelor`s paper „Gastronomic tourism portal creating” is to make a structure of tourism portal about gastronomic tourism in Latvia. The volume of Bachelor`s paper – 106 pages, the paper includes 2 tables, 40 pictures and 3 appendixes.
The work consists of four parts, theoretical, analytical parts and research. In the framework of the research the author examines the theoretical aspects of gastronomic tourism and its specifics features in tourism industry. Author analyzed Latvian Web pages, what provide information about gastronomic tourism.
The research helped to identify, how Latvian inhabitants and foreign tourists are interested in gastronomic tourism possibilities in Latvia and they wish to use and get total information about gastronomic tourism in one Web portal.
At the end of Bachelor`s paper the conclusions are made and propositions are developed how to develop and create gastronomic tourism portal.
Keywords: gastronomic tourism, culinary tourism, food, tourism Web page creating, gastronomic tourism portal.