Show simple item record

dc.contributor.advisorMelngaile, Aijaen_US
dc.contributor.authorŠķestere, Inetaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T13:59:07Z
dc.date.available2015-03-23T13:59:07Z
dc.date.issued2007en_US
dc.identifier.other4755en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/14777
dc.description.abstractBakalaura darba tēma ir „HACCP sistēmas ieviešana kautuvē „X” ”. Šajā darbā tiek apskatīts viens no veidiem, kā pārtikas apritē iesaistītiem uzņēmumiem sakārtot savu darbību atbilstoši Eiropas Savienībā un Latvijā pastāvošās likumdošanas prasībām. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīts: Kas ir pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēma HACCP, Kāpēc būtu jāievieš šī sistēma un kādus ieguvumus tā dod. Otrajā nodaļā tiek apskatīts: Vispārējās higiēnas prasības kautuvei, kas ir viens no priekšnosacījumiem sekmīgai HACCP sistēmas ieviešanai. Higiēnas prasību sistemātiska realizācija un izpilde pasargā produktu no iespējamiem piesārņojumiem un nodrošina nekaitīgu kautproduktu ražošanu. Trešajā nodaļā tiek apskatīts: HACCP sistēmas izstrādāšana un ieviešana uzņēmuma „X” kautuvē, ievērojot HACCP sistēmas 7 pamatprincipus. Ceturtajā nodaļā tiek apskatīts: HACCP izstrādāšana kautuvē „X” pa 14 HACCP sistēmas izstrādāšanas posmiem. Darba beigu daļā tika izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi par pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas (HACCP) izstrādi un ieviešanu uzņēmuma „X” kautuvē. Bakalaura darbs sastāv no 60 lapaspusēm, 5 tabulām, 3 attēliem, tajā ir 5 pielikumi, darba izstrādē izmantotas 33 bibliogrāfiskās vienības.en_US
dc.description.abstractThe subject of the present bachelor’s paper is “Introduction of the HACCP system in the slaughterin company „X” ”. This paper deals with one of the methods how companies involved in food chain can arrange their activities in compliance with the law requirements applicable in the European Union and Latvia. The bachelor’s paper consists of four chapters. The First Chapter includes topics: What the system for ensuring food safety HACCP implies; Why this system should be introduced and what are the benefits it provides. The Second Chapter includes topics: General hygiene requirements for slaughterhouse that are one of the preconditions for successful introduction of HACCP system. Systematic implementation and enforcement of hygiene requirements prevent possible contamination to product and ensures safe production of meat products. The Third Chapter includes topics: development and introduction of HACCP system in the slaughtering company „X” taking into account 7 basic principles of HACCP system. The Fourth Chapter includes topics: HACCP development in the slaughtering company „X” by 14 development stages of HACCP system. Final part of the paper draws conclusions and provides suggestions for development and introduction of system for ensuring food safety (HACCP) in the slaughtering company of the company „X”. The bachelor’s paper consists of 60 pages, 5 tables, 3 figures; it has 5 appendices; 33 bibliographic units were used for the production of the paper.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titleHACCP sistēmas ieviešana kautuvē "X".en_US
dc.title.alternativeImplementation of HACCP system in slaughtering company "X".en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record