dc.contributor.advisor | Borovikova, Diāna | en_US |
dc.contributor.author | Dauss, Edgars | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T06:28:18Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T06:28:18Z | |
dc.date.issued | 2013 | en_US |
dc.identifier.other | 24612 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/14870 | |
dc.description.abstract | Šī darba pētījuma mērķis bija izpētīt raugu šūnu citoplazmatiskās membrānas maltozes transportsistēmu funkcionalās izmaiņas dehidratācijas un sekojošās rehidratācijas ietekmē divos raugu celmos Saccharomyces cerevisiae 14 un Saccharomyces cerevisiae L-73. Ir zināms, ka maltoze raugu šūnās tiek transportēta ar specifisko proteīnu palīdzību un transportieru ekspresija un darbība ir saistīta ar maltozes klātbūtni apkārtējā vidē. Izvirzītā mērķa sasniegšanai izmantoja divas metodes: maltozes transportsistēmu izmaiņas novērtēja pēc maltozei līdzīga substrāta p-nitrofenil-α-D-glikopiranozīda (pNPαG) transporta un pēc maltozes patēriņa ar 3,5-Dinitrosalicilskābes palīdzību. | en_US |
dc.description.abstract | The aim of this research was to study the functional changes of maltose transportsystems in the influence of dehydration and following rehydration in two yeast strains Saccharomyces cerevisiae 14 and Saccharomyces cerevisiae L-73. The maltose transporters were chosen for investigation because their expression and functioning in yeasts depend on maltose presence in the medium.To achieve the goal of this work two methods were used: to study the transport of p-nitrophenyl-α-D-glucopyranoside (pNPαG) as analogous substrate to maltose and to study the consumption of maltose measured by 3,5-Dinitrosalicylic acid. | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Bioloģija | en_US |
dc.title | Raugu šūnu citoplazmatiskās membrānas maltozes transportsistēmu raksturojums dehidratācijas ietekmē | en_US |
dc.title.alternative | The characterization of yeast maltose transport systems in the influence of dehydration | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | en_US |