Show simple item record

dc.contributor.advisorSaleniece, Kristīneen_US
dc.contributor.authorTihanova, Diānaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Medicīnas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T06:30:39Z
dc.date.available2015-03-24T06:30:39Z
dc.date.issued2012en_US
dc.identifier.other28926en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/15563
dc.description.abstractVaginālie supozitoriji jeb pesāriji ir vienreizējās devas preparāti. Tie ir dažādas formas, to apjoms un konsistence ir piemērota ievietošanai makstī. Istabas temperatūrā tie saglabā stingru un cietu konsistenci, bet ķermeņa temperatūrā kūst. Šī bakalaura darba mērķis bija eksperimentāli izstrādāt un pagatavot pesāriju bāzi, iegūstot ideālus pesārijus gan pēc to vizuālā izskata, gan pēc to fizikālajām īpašībām. Darbā pesārijus izgatavoja ar liešanas metodi, atdzesēšanai tika izmantotas piecas dažādas dzesēšanas metodes. Iegūtie darba rezultāti ļāva secināt, kuru eksperimentu pielietojot var iegūt pēc iespējas labāku pesāriju bāzi. Vaginālās zāļu formas pamatā, kā galveno ingredientu, izmantoja kakao sviestu. Pētījuma rezultāti liecina, ka laba pesāriju bāze ir būtiski atkarīga no temperatūras, kādā tiek dzesēta, kā arī no eksperimentā lietoto sastāvdaļu daudzuma attiecībām. Atslēgvārdi: kakao sviests, pesāriji, temperatūra, kušanaen_US
dc.description.abstractPessaries are solid, single-dose preparations. They have various shapes with a volume and consistency suitable for insertion into the vagina. Vaginal pessaries maintain a strong and solid consistency at room temperature, but melts at body temperature. The aim of work was to experimentally develop and make an ideal base of vaginal pessaries. This vaginal dosage form was prepared by molding. In pessaries refrigeration was used five different methods. The achieved results showed which of experiments produce good results and can obtain best pessary base. The main component used for a vaginal pessaries base was theobroma oil. Results show that good pessary base is crucially dependent on the cooling temperature and quantity of ingredients used in the experiment.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFarmācijaen_US
dc.titleVaginālās zāļu formas bāzes izstrādeen_US
dc.title.alternativeThe development of a base of vaginal dosage formen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record