Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorPrieciņa, Līgaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T06:41:35Z
dc.date.available2015-03-24T06:41:35Z
dc.date.issued2010en_US
dc.identifier.other14998en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/15814
dc.description.abstractBakalaura darbā izvērtēta literatūra par dārzeņiem, to ķīmisko sastāvu un sastāvdaļu noteikšanas metodēm un par šo sastāvdaļu lomu veselīgā uzturā. Analizējot svaigus dārzeņus, noteikts C vitamīna, cukuru, cietes, pektīnu, nešķīstošo šķiedrvielu, fenola savienojumu saturs un fenola savienojumu antiradikālā aktivitāte. Ar titrimetriskām, gravimetriskām un spektrofotometriskām metodēm iegūti rezultāti par Latvijā audzētu un ikdienā pārtikā lietojamo dārzeņu sastāvdaļu daudzumu.en_US
dc.description.abstractIn the Bachelor’s thesis literature about vegetables, their chemical composition, methods of determination of constituents and their role in healthy food was studied. Fresh vegetables were analyzed, determining vitamin C, sugars, starch, pectin, insoluble fibers, phenol compounds and antiradical activity of phenol compounds. Results about content of constituents in vegetables, grown in Latvia and used in everyday food, were obtained by methods of titrimetry, gravimetry, and spectrophotometry.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleDārzeņu ķīmiskā sastāva izvērtējumsen_US
dc.title.alternativeVegetables chemical composition evaluationen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record