Show simple item record

dc.contributor.advisorErnšteins, Raimondsen_US
dc.contributor.authorPaidere, Ilvaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:05:55Z
dc.date.available2015-03-24T07:05:55Z
dc.date.issued2013en_US
dc.identifier.other24269en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/17253
dc.description.abstractMaģistra darba mērķis ir izstrādāt ilgtspējīga pārtikas patēriņa komunikācijas vadlīnijas ilgtspējīga patēriņa veicināšanai pašvaldībās, izmantojot komunikācijas procesā iesaistāmo mērķgrupu līdzdalības principu. Darbā apskatīta ilgtspējīga pārtikas patēriņa jēdziena attīstība pasaulē un Latvijā. Novērtēta ilgtspējīga pārtikas patēriņa pārvaldība Latvijā, apskatot komunikāciju kā instrumentu šī patēriľa veicināšanai. Pētnieciskajā darbā veikts empīriskais pētījums – ilgtspējīga pārtikas patēriņa komunikācijas vides novērtējums Salacgrīvas novada un Liepājas pašvaldībās. Socioloģiskā pētījuma ietvaros veiktas 33 dziļās intervijas un Latvijas pašvaldību mediatoru anketēšana. Rezultātā izstrādāti ilgtspējīga pārtikas patēriņa komunikācijas vadlīniju galvenie rīcības virzieni un rīcības. Darbā ir 7 nodaļas, kas ietvertas 128 lapās. Atslēgas vārdi: ilgtspējīgs pārtikas patēriņš, pārtikas aprites cikls, vides pārvaldība, komunikācijaen_US
dc.description.abstractThe aim of the master theses ―Sustainable food consumption communication: mediator’s participation‖ is to develop communication guidelines for regional governments. Guidelines will promote sustainable food consumption and help to develop collaboration with target groups. The master thesis holds information on idea of food consumption in world and Latvia. Author of the theses has assessed sustainable food consumption management in Latvia, looking on communication as a tool to encourage sustainable food consumption. Research also contains a study of sustainable food consumption communication in Salacgriva region and city Liepaja. There was 33 extended interviews done, also author developed questionnaire that was spread between mediators. The study led to the development of communication guidelines for sustainable food consumption that holds information on basic action course and actions. The Paper has 7 chapters, covering 128 pages. Keywords: sustainable food consumption,communicationen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVides pārvaldībaen_US
dc.titleIlgtspējīga pārtikas patēriņa komunikācijas attīstība: mediatoru līdzdalībaen_US
dc.title.alternativeSustainable Food Consumption Communication : Mediator"s participationen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record