• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Restorānu tīkla SIA „DC Restorāni ” apgrozījuma sistēmdinamikas modelis

Thumbnail
View/Open
303-32934-Membo_Kirils_km05015.pdf (2.827Mb)
Author
Membo, Kirils
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Dimante, Džineta
Date
2011
Metadata
Show full item record
Abstract
Maģistra darba tēma – Restorānu tīkla SIA „DC restorāni” apgrozījuma sistēmdinamikas modelis – izvēlēta, lai izpētītu un attēlotu dinamiski faktoru ietekmi uz uzņēmuma apgrozījumu. Izmantojot vairākus statistiskus rādītājus, aptaujājot ekspertus, tika noteikts faktoru ietekme uz uzņēmuma apgrozījumu. Izmantojot iegūtos rezultātus tika prognozēts SIA „DC Restorāni” uzņēmuma gada apgrozījums. Uzņēmuma apgrozījuma tendence tika attēlota dinamiski. Maģistra darba autora mērķis – izpētīt un izvērtēt faktoru ietekmi uz SIA „DC Restorāni” uzņēmuma apgrozījumu, kā arī paradīt faktoru ietekmi dinamikā uz uzņēmuma gada apgrozījumu. Rezultātā tika noskaidrots, ka katram ietekmējošam faktoram ir dinamiskais raksturs, kā arī viena faktora izmaiņas ietekme cita faktora ietekmi. Darbā ir 34 attēli, 13 tabulas, 109 lappuses, 40 izmantotās literatūras avoti un 9 pielikumi. Atslēgvārdi: Apgrozījuma analīze, faktoru ietekme uz uzņēmuma apgrozījumu, statistikas metodes, dinamiska modelēšana, ekspertu anketa, imitācija.
 
Title of the Master’s Paper – System dynamic turnover model of the restaurant chain “DC Restorāni” – was chosen to research and reproduce the influence of dynamic factors on the turnover of the company. Utilizing several statistical parameters, surveying experts the influence of factors on the turnover of the company was determined. Applying the obtained results, the author of the Master’s Paper developed a dynamic model by means of what the turnover of the restaurant chain SIA “DC Restorāni” could be foreseen. The aim – to research and appraise the influence of factors on the turnover of the SIA “DC Restorāni” company, and to show the influence of factors in dynamics of the turnover of the company. In the result it was clarified that all influencing factors have a dynamic character and that change in one factor affects the influence of another. This paper includes 34 figures, 13 tables, 109 pages, 40 literature sources and 9 supplements. Keywords: influence of factors on the turnover of the company, dynamic modelling, analysis of location, expert questionnaire, imitation.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/17336
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses [8528]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV