Latvijas pārtikas nozares produktu eksporta konkurētspēja Eiropas Savienībā
Author
Zeiliņa, Liene
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Baumane-Vītoliņa, Ilona
Date
2013Metadata
Show full item recordAbstract
Eksporta attīstība ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai nodrošinātu valsts tautsaimniecības izaugsmi. Lai izprastu Latvijas pārtikas nozari un tās eksporta konkurētspēju, tika formulēta maģistra darba tēma „Latvijas pārtikas nozares produktu eksporta konkurētspēja Eiropas Savienībā”.Maģistra darba mērķis bija izanalizēt Latvijas pārtikas produktu un dzērienu eksporta konkurētspēju Eiropas Savienībā un Baltijas valstīs. Darba autore veica izpēti par Latvijas, Eiropas Savienības un Baltijas valstu pārtikas nozari, kā arī veica aprēķinus un izanalizēja Latvijas pārtikas produktu un dzērienu eksporta konkurētspēju Eiropas Savienībā un Baltijas valstīs.Maģistra darbā tika izmantotas monogrāfiskās, empīriskās, vispārzinātniskās, statistiskās, ekonomisko aprēķinu un grafiskās pētījumu metodes.Darbs sastāv no 92 lapas, 24 attēliem, 19 tabulām, 56 izmantotās literatūras un citiem avotiem, 21 pielikuma. Export development is one of the most important factors to ensure the country's economic growth. To understand the Latvian food industry and its export competitiveness author has made a master’s thesis: „The export competitiveness of the Latvian food industry products in European Union”.Master’s work aim was to analyze the Latvian food and beverage export competitiveness in the European Union and the Baltic States.The author has done a study on the Latvian, the European Union and the Baltic States food industry, as well as made the calculations and analyzed the Latvian food and beverage export competitiveness in the European Union and the Baltic States.
For making master's work author used monographic, empirical, scientific, statistical, economic calculation and graphical methods of research.Master’s thesis consists of 92 pages, 19 tables, 24 figures, 56 references, 21 appendixes.