• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Sociālo zinātņu fakultātes noslēguma darbi / Faculty of Social Sciences - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (SZF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Sociālo zinātņu fakultātes noslēguma darbi / Faculty of Social Sciences - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (SZF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Slow Food Rīga- organizācijas ieguldījums sabiedrības izglītošanā pārtikas jomā

Thumbnail
View/Open
309-22302-Skudrite_Laura_ls08327.pdf (623.1Kb)
Author
Skudrīte, Laura
Co-author
Latvijas Universitāte. Sociālo zinātņu fakultāte
Advisor
Tisenkopfs, Tālis
Date
2012
Metadata
Show full item record
Abstract
Šajā pētījumā tiek aplūkots biedrības Slow Food Rīga ieguldījums sabiedrības izglītošanā pārtikas jomā. Darba mērķis ir apskatīt Slow Food biedrību jauno sociālo kustību kontekstā, un novērtēt Slow Food Rīga darbības ieguldījumu izvirzītajos mērķos sabiedrības izglītošanai pārtikas jomā. Pētījums sniedz ieskatu globālās kustības Slow Food īstenošanai Latvijā, kā arī atklāj īstenotās prakses un aktuālās problēmas Latvijas sabiedrības uzvedībā pārtikas jomā no patērētāju, ražotāju un aktīvistu perspektīvām. Pētījumā izmantota kvalitatīva pētniecības pieeja un metodi– daļēji strukturētas intervijas. Atslēgas vārdi: Slow Food, jaunās sociālās kustības, pārtikas patēriņš
 
The paper examines the contribution of association Slow Food Riga to educating society in the field of food. The paper aims to study the association Slow Food in the context of new social movements and evaluate the contribution of Slow Food Riga activities to educating society in the field of food. The paper offers insight into the implementation of global movement Slow Food in Latvia, as well as shows the implemented practices and current problems in the field of behavior of Latvian society from the perspective of consumer, producer and activists. The qualitative research approach and method- semi-structured interviews are used in the Paper. Key words: Slow Food, new social movements, food consumption
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/18542
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (SZF) / Bachelor's and Master's theses [4652]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV