Maksātspējas prognozēšana dažādos saldējuma ražošanas uzņēmumos Latvijā
Author
Zabello, Anastasija
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Šneidere, Ruta
Date
2012Metadata
Show full item recordAbstract
Diplomdarba tēma : Maksātspējas prognozēšana dažādos saldējuma ražošanas uzņēmumos Latvijā.
Darba mērķis ir izpētīt uzņēmumu SIA „Gelato”, SIA „Rozīne” un SIA „Saltums-2” maksātspēju, pielietojot kvantitatīvos un kvalitatīvos modeļus un izstrādāt priekšlikumus šo modeļu piemierotībai novērtējot saldējuma ražošanas uzņēmumu finanšu situāciju Latvijā.
Darbā tiek aprēķināti un izanalizēti maksātnespējas kvalitatīvie rādītāji un finanšu koeficienti maksātnespējas prognozēšanai, izmantojot bilances un peļņas vai zaudējuma aprēķina datus.
Darba beigās tiek atspoguļoti autora secinājumi par SIA „Gelato”, SIA „Rozīne” un SIA „Saltums-2” maksātnespēju un izvirzīti priekšlikumi.
Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 103 lpp., tajā iekļauti 24 att., 27 tab.
Atslēgvārdi: maksātnespēja, bankrots, prognozēšanas modeļi, kvantitatīvās metodes, ārējie faktori. Subject of this thesis: Solvency prediction for the diffirent ice cream producing companies in Latvia.
The purpose of this research is to analyse the companies` „Gelato” Ltd, „Rozīne” Ltd and „Saltums-2” Ltd solvency using quantitative and qualitative models and to develop proposals of the model`s fitness assessing the ice cream company`s financial situation in Latvia.
In the research there are calculated and analysed quality indicators and financial ratios for forecasting insolvency using data from balance sheet and profit/loss analysis.
The final part of the thesis includes conclusions of the insolvency of „Gelato” Ltd, „Rozīne” Ltd un „Saltums-2” and made suggestions.
The thesis comprises of introductions, four chapters, conclusions and suggestions. The thesis consist of 103 pages and include 24 images, 27 tables.
Keywords: insolvency, bankruptcy, probability of bankruptcy, quantitative methods, external factors.