dc.contributor.advisor | Danovičs, Vadims | en_US |
dc.contributor.author | Doveiks, Artūrs | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T07:35:43Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T07:35:43Z | |
dc.date.issued | 2013 | en_US |
dc.identifier.other | 34661 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/19395 | |
dc.description.abstract | Maģistra darba „Uzņēmuma SIA „Foodservice” konkurences pozīciju analīze” mērķis ir novērtēt ēdināšanas uzņēmuma SIA „Foodservice” konkurences pozīcijas VEF tirgū atbilstoši apkalpotā segmenta specifikai un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma konkurētspējas uzlabošanai.
Darba pamatu veido 1. nodaļa, kur apkopoti tematam atbilstoši un nozīmīgi teorētiskie jautājumi. Otrajā nodaļa izklāstīta uzņēmuma klientu aptauja un analizēti tās rezultāti. Trešās nodaļa ietvaros tie vērtēts ēdināšanas pakalpojumu tirgus un konkurence VEF teritorijā, kā arī veikta uzņēmuma SVID analīze. Pētījuma rezultātā izstrādāti vispusīgi priekšlikumi konkurētspējās paaugstināšanai SIA „Foodservice” piederošajam bistro „Tomātiņš”, kuri izklāstīti 4. nodaļā.
Maģistra darba apjoms ir 110 lpp., kurās ievietotas 7 tabulas, 20 attēli, pievienoti 10 pielikumi. Darbā kopā izmantoto avotu skaits – 41.
Atslēgvārdi: mārketings pakalpojumu sfērā, konkurētspēja, klientu lojalitāte, sabiedriskā ēdināšana, pakalpojuma kvalitāte. | en_US |
dc.description.abstract | The objective of Master Thesis „Analysis of competitive positions in public catering company „Foodservice”” is to evaluate the competitive positions of company „Foodservice” accordingly to its target segment and to develop suggestions for improving its competitiveness.
The theoretical basis of work is described in first chapter which consists of essential theoretical issues. In second chapter author describes and analyses inquiry of company’s clients. Third chapter starts with evaluation of catering industry and competition in VEF territory and ends with SWOT analysis. In concluding chapter author proposes versatile suggestions for improving competitiveness of bistro “Tomātiņš” which is subsidiary company of “Foodservice”.
There are a total of 110 pages, 7 tables, 20 pictures, 41 literature sources used and 10 enclosures.
Keywords: services marketing, competitiveness, client loyalty, public catering, service quality. | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Vadībzinātne | en_US |
dc.title | Uzņēmuma SIA „Foodservice” konkurences pozīciju analīze. | en_US |
dc.title.alternative | Analysis of competitive positions in public catering company „Foodservice”. | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | en_US |