Show simple item record

dc.contributor.advisorĀboliņa, Kristīneen_US
dc.contributor.authorDanefelde, Lindaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:37:16Z
dc.date.available2015-03-24T07:37:16Z
dc.date.issued2013en_US
dc.identifier.other24022en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/19907
dc.description.abstractBakalaura darba mērķis ir veikt ekopārtikas piedāvājuma izpēti Rīgā, apzinot ekopārtikas un tās izejvielu izcelsmes valstis, kā arī novērtēt Rīgas patērētājam pieejamu izvēlētu vietējo un ekopārtikas produktu ietekmi uz vidi . Darba gaitā secināts, ka pārtikas „draudzīgumu” videi ietekmē ne tikai tas, vai pārtika audzēta bioloģiskajā lauksaimniecībā, jo par videi draudzīgu uzskatāma arī vietēji un sezonāli audzēta pārtika, kā arī pārtika bez ĢMO. Iegādājoties videi draudzīgu pārtiku, jāņem vērā, ka tās transportēšanas radītā ietekme ir būtiska. Tiešās pirkšanas kustība ir veids, kā atbalstīt bioloģisko lauksaimniecību un ekopārtikas kustību Latvijā un veicināt vietēji audzētas pārtikas realizāciju, kas savukārt rada nozīmīgu ieguldījumu ne tikai lauksaimniecības atbalstam, bet arī sociālajiem jautājumiem Latvijā. Atslēgas vārdi: Videi draudzīga pārtika, pārtikas jūdzes, bioloģiskās pārtikas piedāvājums, tiešā pirkšana.en_US
dc.description.abstractThe aim of the bachelor thesis is to explore organic food offer in the city of Riga, collecting the information about the country of origin of organic food products and their raw materials, as well to evaluate the impact on environment of chosen organic food products for consumer in Riga. During the course of work conclusion was made that environment friendly food is not only influenced by the fact that food has been grown in organic agriculture, it is also locally and seasonally grown food as well as food without GMO’s. When buying environment friendly food consumer needs to bear in mind that transportation caused impact on environment is also significant. Community supported agriculture is a way to support organic agriculture and organic food movement in Latvia and to promote realization of local grown food, which creates a significant investment not only in the support of agriculture, but also social matters in Latvia.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVides zinātneen_US
dc.titleVidei draudzīga pārtika: kritēriji un izvēles iespējas Rīgāen_US
dc.title.alternativeEco-friendly food : criteria and options in Rigaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record