• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Analītiskās metodes izstrāde kvantitatīvi nosakot patulīna daudzumu ābolu sulā

Thumbnail
View/Open
301-41744-Matvejeva_Ilze_im12037.pdf (819.2Kb)
Author
Matvejeva, Ilze
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Vīksna, Arturs
Date
2014
Metadata
Show full item record
Abstract
Analītiskās metodes izstrāde kvantitatīvi nosakot patulīna daudzumu ābolu sulā. Matvejeva I., darba vadītājs: A/S “Grindeks” Kvalitātes Kontroles laboratorijas vadītājs Kuprevičs K. un zinātniskais vadītājs profesors Vīksna A. Maģistra darbs, 56 lappuses,15 attēli, 7 tabulas. Latviešu valodā. Maģistra darbā tika apkopota literatūra par patulīnu, tā noteikšanas metodēm, ķīmiskajām īpašībām un hromatogrāfisko metožu izstrādes parametriem. Izvērtējot literatūras datus, eksperimentālajā daļā centāmies pierādīt divu metožu efektivitāti (masspektrometrija un ultra efektīvā šķidruma hromatogrāfija) patulīna daudzuma noteikšanai. PATULĪNS, ĀBOLU SULA, ULTRA EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA (UEŠH), MASSPEKTROMETRIJA (MS)
 
The development of analytical method for quantitative determination of patuline in apple juice. Matvejeva I., supervisors: Head of Chromatographic laboratory of JSC “Grindeks” K. Kuprevics and prof., Viksna A. Master thesis, 56 pages, 15 figures, 7 tables, and 48 literature references. In Latvian. In this Master thesis, various sources of literature were summarized about the patuline, its definition and chromatographic method development parameters. Evaluating the literature data, experimental part was designed to determine the optimal patulin conditions with high performance liquid chromatography. PATULIN, APPLE JUICE, HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY, MASS SPECTROMETRY
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/20969
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses [1229]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV